Seyran ismi vatandaşlar tarafından sıkça merak ediliyor. Bunun nedenleri arasında son dönemde Seyran isminin oldukça yaygın olarak tercil edilmesi var. Peki, Seyran ismi anlamı nedir?, Seyran kelimesi ne anlama gelmektedir?, Seyran isminin kökeni nedir? Seyran kelimesinin TDK sözlük karşılığına detaylıca içeriğimizde yer vermeye çalıştık. İşte Seyran ismiyle alakalı merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu haberimizde yer alıyor. İşte detaylar...

SEYRAN İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

İlk olarak Seyran'ın ne demek olduğuna, Seyran isminin anlamının ne olduğuna haberimizde yer verelim. Seyran ismi, dilimize Arapça dilinden geçmiştir. Kelime anlamı ise; ''gezinme'' şeklindedir. İslami açıdan kullanılmasında sakınca olmayan Seyran ismi kutsal kitap Kuran-ı Kerim'de yer almamaktadır. Ancak Seyran ismi dini açıdan sakıncalı değildir.

SEYRAN NEDİR?

Aslında bu sorumuza yukarıda cevap verdik. Ancak daha da detaylandıralım. Arapça kökenli bir kelime olan Seyran'ın ne olduğu sorusunun cevabı; ''gezinme'' şeklindedir. Seyran, TDK'da da ''gezinme'' şeklinde tanımlanmaktadır. Atasözleri ve deyimlerde de kullanılan seyran için ''Seyrana çıkmak'' ve ''Seyran etmek'' gibi örnekler verilebilir. Yine birleşik kelimelerde de kullanılan seyran kelimesine ''bayramda seyranda'' birleşik kelimesi örnek olarak verilebilir.

SEYRAN ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

''Gezinme'' anlamına gelen Seyran adı, kız ismi olarak kullanılır. Naif bir isim olan Seyran, Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak dinen Seyran isminin çocuklarınıza verilmesinde sakıncası bulunmamaktadır.

Seyran ismi özellikleri bakımından oldukça dikkat çekici. TDK'da kelime anlamı da beğenilen Seyran adının özellikleri de beğenilmektedir.

Seyran ismine sahip olan insanlar zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkuya sahip insanlardır. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler. İnsanlar hakkındaki düşüncelerinde kolay kolay yanılmazlar. Zaten duygularına ve hislerine güvenmeleri onların en önemli özellikleri arasındadır. Sevdiklerinde sadık bir insan olan Seyran ismindeki kişiler aşkı yaşamak için ararlar. Yeni yerler görmeyi, keşfetmeyi bir amaç edinmişlerdir. Evde vakit geçirmeyi severler. Seyran adına sahip kişilerin en önemli özelliklerinden birisi de düşünerek hareket etmeleridir. Hayatı akışına bırakmayı sevseler de planlamaya bağımlıdırlar. Her adımlarını düşünerek atmaları onlar için çok önemlidir.

Editör: Orhan Duman