Prof. Dr. Onur Burak Dursun'un moderatörlüğünü üstlendiği oturuma Türkiye, İran ve Levant Özellikli Tedaviler Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu konuşmacı olarak katıldı.
Etkinlikte açıklamada bulunan Yunusoğlu, Sanofi olarak nadir hastalıkların kendileri için çok önemli bir alan olduğunu söyledi.

Nadir hastalıklarda 4 ayrı konunun kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Yunusoğlu, "Daha fazla çalışma içinde, özellikle karşılanmamış ihtiyaç olan alanlarda, klinik çalışmalarımız sürüyor ve amacımız yenilikçi tedavilerimizi ihtiyacı olan nadir hastaların kullanımına sunabilmek. Burada özellikle nadir hastalıklar alanında önemli konulardan birisi farkındalığın yaratılması. Çünkü en büyük sıkıntılardan birisi tanı. Çok uzun sürede hastalar tanıyı alabiliyorlar. Sanofi olarak farklı projelerimizle birlikte özellikle bu tanının hızlanması için farkındalığı artırmak, hekim ayağında farkındalığı artırmak, farklı teknolojileri kullanarak butoniği hızlandıracak çalışmalarla ilerlemeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA