O yasa onaylandı: Trans bireyler 'akıl hastası' kabul edilecek! O yasa onaylandı: Trans bireyler 'akıl hastası' kabul edilecek!

Yetkililer, ABD Wisconsin'deki bir okulun önünde polis tarafından öldürülen 14 yaşındaki öğrencinin, vurulmadan önce saçma tabancasını polis memurlarına doğrulttuğunu açıkladı. Bakanlık, elindeki saçmalı tüfeği bırakması istenen çocuğun bunu reddettiğini, üstüne saldırgan bir tavır takındığını belirtti.

Olayda başka bir kişi zarar görmemişti. Kanunlar gereği olaya karışan tüm polis memurları şu anda idari izne çıkarıldı. Olay günü yapılan ihbarda, büyük bir sırt çantası ve tüfek taşıyan bir kişinin okula yaklaştığı belirtilmişti.

BÖLGE KOMPLE KAPATILMIŞTI

Saldırgan çocuk, okula giremeden öldürülmüştü. Okul bölgesi, olay günü kapatıldı ve birçok öğrenci akşam saatlerine kadar içeride tutuldu. Bu bölgedeki 5 okulda yaklaşık 2500 öğrenci eğitim görmekteydi.

Çocuklarıyla yeniden bir araya gelmeyi bekleyen ebeveynler, uzun bir süre dışarıda onlarla buluşmayı beklemişti. Sonrasında gözyaşları içinde kavuşmalar yaşandı. Soruşturma devam ederken saldırgan miniğin kimliği açıklanmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ