Avustralya polisi, Queensland Milletvekili Brittany Lauga'nın kendisine ilaç verildiği ve cinsel saldırıya uğradığı yönündeki şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Olay, son dönemde kadına yönelik şiddete tepki olarak düzenlenen protestoların ardından geldi.

37 yaşındaki Lauga, önce polis karakoluna, ardından da hastaneye gitti. Sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Hastanedeki testler vücudumda benim kullanmadığım ilaçların varlığını doğruladı" dedi.

BAŞKALARI DA SALDIRIYA UĞRADI

Başka kadınlar da 28 Nisan gecesinde benzer şekilde saldırıya uğradıklarını belirterek Brittany Lauga ile temasa geçti. Lauga bunun üzerine de, "Uyuşturulma veya saldırıya uğrama riski olmadan sosyalleşmenin tadını çıkarabilmeliyiz" açıklamasını yaparken fiziksel ve duygusal olarak iyileşmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

O yasa onaylandı: Trans bireyler 'akıl hastası' kabul edilecek! O yasa onaylandı: Trans bireyler 'akıl hastası' kabul edilecek!

Avustralya son haftalarda çok sayıda yüksek profilli cinsiyete dayalı şiddet olayına tanık oldu. Ülkede bu yıl ortalama her dört günde bir kadın öldürüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ