İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamada; Yagev Buchshtab, Alexander Dancyg, Avraham Munder, Yoram Metzger, Haim Perry ve İngiliz-İsrail vatandaşı Nadav Popplewell'in cesetlerinin Han Yunus bölgesinden çıkarıldığı belirtildi.

ORTAKLAŞA YAPILDI

İsrail, beş kişinin öldüğünü duyurmuştu ancak Avraham Munder'in hala hayatta olduğu düşünülüyordu. Kurtarma operasyonu, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve Şin Bet Güvenlik Teşkilatı işbirliğiyle gerçekleştirildi.

MÜZAKEREYE BAĞLI

Rehine Aileleri Forumu, altı adamın Gazze'ye götürülmeden önce canlı olarak kaçırıldığını söyledi. Gazze'de geri kalan 109 rehinenin geri dönmesinin "sadece müzakere edilmiş bir anlaşmayla sağlanabileceğini" belirten liderler, İsrail hükümetine "şu anda masada olan anlaşmayı sonuçlandırmak için elinden gelen her şeyi yapması" çağrısında bulundu.

BASKI YAPIYOR

Uzun zamandır beklenen ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasına ilişkin müzakereler devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken şu anda bölgede bir anlaşma sağlanması için baskı yapıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ