Replikas grubunun kurucu üyesi ve solisti 47 yaşındaki Gökçe Akçelik hayatını kaybetti. Redd üyesi Güneş Duru haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Akçelik'in ölüm nedeni açıklanmadı.

Replikas 1993 yılında kurulan "Köledoyuran", "Dadaruhi", "Avaz", "Zerre" ve "Biz Burada Yok İken" gibi albümlerle müzik dünyasında bir etki bırakan Replikas, Türk rock müziğinin önemli grupları arasına girmişti. Güneş Duru "İyi zamanların iyi adamlarından Gökçe Akçelik aramızdan ayrılmış..." ifadelerini kullandı. 

S F9D8E2F6Ff8E0Cc74203A9E6F7Ad9128573A4E12

GÖKÇE ARÇELİK KİMDİR?

1977 yılında İstanbul’da doğan Gökçe Akçelik, “Replikas” ile beş albüm yayınladı ve film müzikleri besteledi; Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ve İtalya, Almanya, Hollanda, Belçika, Macaristan, Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerinde konserler verdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Duysal Tasarım Bölümü’nde elektroakustik kompozisyon eğitimi aldı. Ağırlıklı olarak, buluntu seslerin ve rastgele kayıtların dijital ortamda işlenerek düzenlenmesi üzerine kurulu çalışmalar yapan müzisyenin “Takva” filmi için bestelediği, 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Film Müziği Ödülü’ne layık görülen çalışması 2009 yılı içinde yayınlandı.

Kaynak: DEMET SAROVA