Beşiktaş, 20 Eylül Çarşamba günü Paribu ile yaptığı anlaşmayı duyurdu. Beşiktaş, video ile yaptığı anlaşmayı duyururken, ''Şimdi herkes susacak, Beşiktaşlılar konuşacak! Beşiktaş Token, 26 Eylül’den itibaren Paribu üzerinden ön satışa çıkacak.'' ifadeleri kullanıldı. Bu durum Beşiktaş taraftarını da bir hayli heyecanlandırdı. Peki Paribu nedir, Beşiktaş'ın yeni stat sponsoru mu oldu? İşte bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

PARİBU  NEDİR?

Paribu, Türkiye merkezli bir kripto para borsası olarak bilinir. 14 Şubat 2017 tarihinde kurulan Paribu'nun kurucu Yasin Oral'dır. Bitcoin dahil onlarca kripto paranın alınıp satılabildiği Paribu'da 7/24 kripto para işlemi ve TL yatırma çekme işlemi yapılabilmektedir. Türkiye'de yaklaşık 6 milyon kullanıcısı bulunmaktadır.

PARİBU BEŞİKTAŞ'IN YENİ STAT SPONSORU MU OLDU?

Beşiktaş'ta Vodafone ile yapılan anlaşmanın ardından yeni stat sponsoru merakla bekleniyor. Bir dönem Gazprom ile görüşmeler yapılsa da bu anlaşma daha sonrasında gerçekleşmedi. Beşiktaş'ın elinde Beko'dan alınan teklifin olduğu biliniyor. Ancak Rahmi Koç, Beşiktaş yönetimine daha iyi bir teklif bulma konusunda izin verdi. Eğer Beşiktaş yönetimi, Beko'nun sunduklarından daha iyi bir teklif bulursa, anlaşma yapacak. Bulamazsa Beko ile sözleşme imzalanacak. Ancak siyah beyazlıların, Paribu ile girdiği token ortaklı akıllara, ''Paribu, Beşiktaş'ın yeni stat sponsoru mu oldu?'' sorusunu getirdi. Bu sorunun cevabı net olarak bilinmese de siyah beyazlıların Paribu ile yaptığı anlaşma sadece token satışını kapsıyor. Bunun yanında stat sponsorluğu anlaşması bulunmuyor. 

BEŞİKTAŞ TOKEN NASIL ALINIR?

Beşiktaş Token ön satışı 26 Eylül Salı günü saat 11.00'de başlayacak. Paribu web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden alım talebinde bulunabilirsiniz. Talepte bulunabilmek için bir Paribu hesabınız ve hesabınızda talep edeceğiniz miktar kadar kullanılabilir TL bakiyeniz olmalı. Alım talebiniz onaylandığında aldığınız kilitli veya kilitsiz token’lar Paribu cüzdanınıza tanımlanacak.

BEŞİKTAŞ TOKEN ÖN SATIŞ TARİHİ

Beşiktaş Token, ön satış başlama tarihi 26 Eylül Salı günü olarak belirlenmiş. 26 Eylül Salı günü saat 11:00 itibariyle Beşiktaş Token ön satışı başlamış olacak. Beşiktaş Token’ın maksimum arzı ise 50,000,000 adet olarak belirlenmiştir. Arzın tamamı dolaşıma dahil olduktan sonra yeni bir Beşiktaş Token üretimi söz konusu olmayacaktır. Arzın tamamı 10 yıl içerisinde yaratılacaktır.

Editör: Orhan Duman