Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı.

Özgür Özel, “Bu, seçim kaybına engel olamamanın kahrını çekenlerin hikâyesidir. Toplumsal talep ve ihtiyaçların aksine, partimizin yönetimi yenilginin nedenlerini araştırıp yeni yol haritası çizmedi, farklı bahaneler üretti, siyasi sorumluluk üstlenmedi. Parti yönetimi yenilginin sorumluluğunu üstlenmedi” çıkışını yaptı.

Özgür Özel, “Partinin lideri, kadrosu ve tüzüğü değişmelidir” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mesaj gönderdi.

Özgür Özel, “Bu hikaye namussuzlardan ziyade namusluların hikayesidir. Bu hikaye, Atatürk'ün Cumhuriyet'le bir tuttuğu CHP'yi baba evi görenlerin hikayesidir” dedi.

Özgür Özel, “İttifaklar parti vicdanını yaralamamalıdır. Anlaşmalar bize bildirilmedi. 36 vekilin başka partilere verilmesi büyük yara açtı” yorumunda bulundu. 

“Bu parti içi iktidar mücadelesi için bir çıkış değil ülkede iktidara sahip olmak için yapılan bir çıkıştır” diyen Özgür Özel, “Gri beyaz mavi yaka olan işçi sınıfının yanında yer alıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel, "Atatürk'ün partisini iktidar yapmak için adayım" dedi.

Özel'in ardından Prof. Dr. Örsan Öymen de adaylığını duyurdu. Öymen, "Yönetim değişmezse yerel seçimlerde başarı gelmez" yorumunda bulundu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: HABER MERKEZİ