Örsan Öymen'in yaklaşan Olağan Kurultay'da genel başkanlığa aday olacağı konuşulmaya başlandı. Örsan Öymen, Twitter adresinden, ''15 Eylül 2023 tarihinde Cuma günü CHP’deki Kurultay sürecine yönelik CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyeceğim.'' açıklamasında bulundu. Kendisini Twitter adresinde, ''Felsefeci/Yazar/Öğretim Üyesi/Profesör/CHP Üyesi ve CHP eski Parti Meclisi Üyesi/Cumhuriyet Yazarı/Lisans ve Doktora: ODTÜ Felsefe; Yüksek Lisans: NYU Felsefe.'' şeklinde tanıtan Örsan Öymen hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor. Örsan Öymen, Cumhuriyet gazetesinde ''CHP'nin 100. yılı'' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Örsan Öymen kimdir? İşte bu sorunun cevabı haberimizde yer alıyor...

ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?

Örsan Öymen, 20 Ağustos 1965 yılında Almanya'nın Berlin şehrinde dünyaya geldi. Ted Ankara Koleji'nden sonra Bonn Amerikan Lisesi'nde eğitim aldı. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, Yüksel Lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe ve Doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yapmıştır. Master tezini David Hume'un ''tümevarım sorunu'' üzerine yazdı. Doktora tezini ''Sextus Empiricus'un ölçüt sorunu'' üzerine aldı.

Profesör Dr. Örsan Öymen, Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesidir. Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. 

Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

ÖRSAN ÖYMEN KİTAPLARI

Örsan Öymen, ayrıca yazdığı kitaplarla da tanınmaktadır. Örsan Öymen kitapları şu şekilde:

''Tanrı Var Mıdır?''
"Mutluluk Felsefesi"
"Felsefi Yazılar"
"Karanlık Yıllar"
"Atatürk: Bir Liderin Siyasal Düşünce Yapısı"
"Hume"
"Varlık ve Kuşku"
"Varoluşsal Aforizmalar"
"Karanlıktan Yağan Kar"
"Yaşayan Ölüm"

CHP OLAĞAN KURULTAY NE ZAMAN?

CHP'de Olağan Kurultay süreci çoktan başladı. Öncelikle ilçe ve il başkanları belirlenecek. İl başkanlarını belirleme süreci 16 Ekim tarihinde sona erecek. Bu tarihten sonra Olağan Kurultay'ın da Ekim ayının sonunda yapılması bekleniyor. Olağan Kurultay'da Örsan Öymen dışında başkan adaylığı için adı geçen bir isim daha bulunuyor. Bu isim de CHP Grup Başkanı Özgür Özel. Her fırsatta CHP Genel Başkanı olmak istediğini belirten Özgür Özel, aynı zamanda Manisa Milletvekili. Örsan Öymen'in yapacağı açıklama ve sonrasında kurultay sürecinde yaşanacaklar şimdiden merak konusu oldu.


 

Editör: Orhan Duman