İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun “Partimiz yerel seçimlere 81 ilde de girecek” demesinin ardından Ankara’da siyaset kulisleri karışmıştı. Ancak bunun ardından CHP’den bir kez daha adaylığı kesinleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ortamı yumuşatan açıklaması Ankara kulislerini hareketlendirdi. İşte konuşulanlar… 

WhatsApp Image 2023-09-13 at 21.29.52


Ekrem İmamoğlu, "Akşener'in ittifaka dair kapıyı kapatmış gibi göründüğüne" yönelik bir soruya “Ben Türkiye'nin geleceğine dair, hele hele İstanbul'un geleceğine dair, ki İstanbul sadece bir yerel seçim değildir, bunu herkes biliyor, bu manada diyalogların kapalı olmayacağını düşünüyorum. Az önce sizin ifade ettiğiniz gibi 'kapıları kapattı' düşüncenize de katılmıyorum" şeklinde konuşması kafaları karıştırdı.

MERAL5 (1)

Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Abla” diyerek hitap ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i yakın markaja alacak.

MERAL4 (1)

Ekrem İmamoğlu, 2019’da tekrarlanan seçimde yüzde 54.21 ve en yakın rakibi olan AK Parti adayı Binali Yıldırım’ı 806 bin oy farkla yendiği ‘İstanbul İttifakı’ modelinde ısrarlı.

İstanbul’u 1994’ün ardından AK Parti’den alan isim olarak bilinen Ekrem İmamoğlu, Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bozulan CHP-İYİ Parti ilişkilerini yeniden tamir etme konusunda stratejisini belirledi.

MERAL3 (1)

Ekrem İmamoğlu, mekik diplomasisiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i bir araya getirmek istiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kalktığı altılı masaya dönmesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile etkin rol oynayan Ekrem İmamoğlu’nun ikili temaslara hemen başlayacağı belirtiliyor.

MERAL2 (1)

Kulislerden alınan bilgilere göre ise, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’un yanı sıra Ankara’da da ittifaka belirli şartlar karşılığında “Evet” demeye hazır.

MERAL1 (1)

Meral Akşener’in CHP’den Ankara ve İstanbul’da bazı ilçelerin İYİ Parti’ye verilmesi durumunda İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde yeniden destek verebileceği öne sürülüyor.


GALİP ÖZTÜRK

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK