Oppenheimer gişe performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Başrolünde Cillian Murphy’nin yer aldığı yapım, 4 Oscar sahibi Bohemian Rhapsody’yi gerisinde bırakarak en çok hasılat yapan biyografi filmi olarak kayıtlara geçti.

2023 yazı Barbie ile Oppenheimer filmlerinin aynı gün vizyona girmesiyle oldukça hareketli geçti. Barbie, Warner Bros.’un dev pazarlama kampanyasıyla 1.4 milyar dolar hasılatı aşarken Nolan’ın yeni filmi de kendi alanında önemli rekorlar kırarak yolculuğunu sürdürdü.

Barbenheimer rüzgârını da ardına alan Christopher Nolan’ın son yapımı Dunkirk ve ‘Er Ryan’i Kurtarmak’ı geçerek tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden II. Dünya Savaşı filmi olmuştu.

Şimdi ise Oppenheimer bir başka rekor daha kırarak biyografi filmleri gişesinde zirveye oturdu. Cillian Murphy’nin atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer’ı canlandırdığı yapım, Freddie Mercury’yi anlatan Bohemian Rhapsody’yi geçmeyi başardı.

Bohemian Rhapsody, yaklaşık 55 milyon dolarlık bütçeyle 910,8 milyon dolarhasılat elde etmişti. Oppenheimer ise 100 milyon dolarlık bir bütçeyle 912,7 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: HABER MERKEZİ