Trabzonspor, Arsenal'in 3 sene önce 80 milyon Euro ödediği Nicolas Pepe'yi kadrosuna kattı. Beşiktaş'ın da gündeminde olan yıldız futbolcu, bordo mavili takımla şampiyonluk kazanmak için Türkiye'ye geldiğini açıkladı. Trabzonspor'un bu transferi, yurt dışında da büyük ses getirdi. Birçok spor sitesi ve kanalı bu transferi son dakika olarak duyurdu. Trabzonspor taraftarı da yönetimin yaptığı bu transferden oldukça memnun kaldı. Peki Nicolas Pepe kimdir? İşte bunun cevabı...

NICOLAS PEPE KİMDİR?

Nicolas Pepe, 29 Mayıs 1995 yılında Fransa'da Mantes-la-Jolie'de doğdu. Fildişi Sahili asıllı oyuncu, Stade Poitevin takımının altyapısında eğitim aldı. Daha sonra Angers SCO'ya transfer oldu. Burada 2015 yılında A takıma yükselmeyi başardı. Angers SCO, Nicolas Pepe'yi oynatmamayı tercih etti. Kiralık olarak gönderdi. US Orleans'a kiralanan Nicolas Pepe, adeta şov yaptı. Buradaki performansıyla Lille'in dikkatini çekti. Fransız ekibi, parlayan yıldız için 18 milyon Euro'yu ödemek zorunda kaldı. Angers SCO ise Nicolas Pepe'yi oynatmadan kendisinden 18 milyon Euro kazandı. Lille'de iki sezon forma giydi. Lille'in Fransa'da şampiyon olduğu kadronun içinde yer almadı. Arsenal, 2019 yılında onun için servet ödedi. 80 milyon Euro bonservisle Londra ekibine transfer oldu. Beklentiler, Arsenal'i tek başına sırtlayıp, şampiyon yapmasıydı. Ama gerçekleşmedi. Arsenal, 2022-2023 sezonunda kendisini Nice'e kiraladı. 

NICOLAS PEPE MEVKİSİ

Nicolas Pepe, sağ kanatta forma giyiyor. Santrafor olarak da forma giyebilen oyuncu sol ayaklı. 1.83 boyundaki Nicolas Pepe, hızı ve çalımları ile dikkat çekiyor. Örneğin geçen sezon 28 maçın 8'inde santrafor olarak sahada yer aldı. Diğer 20 maçta ise sağ kanatta forma giydi. Arsenal'de ise zaman zaman sol kanat, orta sahanın solu ve sağında forma giydi. Ancak santrafor olarak çok tercih edilmedi. Lille'de Fransa Ligue 1'de 38 maçta 22 gol atıp, 11 asist gerçekleştirdiği sezon ise sadece sağ kanatta görev aldı.

NICOLAS PEPE İSTATİSTİKLERİ

Nicolas Pepe, 126 maça çıktığı Ligue 1'de 44 gol atıp, 18 asist gerçekleştirdi. Bu maçlarda 10 sarı kart gördü. Yine 80 kez sahada yer aldığı Premier Lig'de ise 16 gol atıp, 9 asist yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde hiç oynamadı. Avrupa Ligi'nde 19 maçta 8 gol, 6 asist, Konferans Ligi'nde 8 maçta 2 gol atmayı başardı. Fransa Kupası'nda da 14 maçta 6 gol atıp, 3 asist gerçekleştirdi.

Nicolas Pepe, Fransa'da doğmasına rağmen, babasının memleketi Fildişi Sahili için forma giymeyi tercih etti. Geldiği toprakları unutmayan oyuncu burada 37 milli maçta 10 gol attı.

Editör: Orhan Duman