Trabzonspor, Arsenal'dan Nicolas Pepe'yi transfer etti. Aslında Arsenal ona yıllar önce 80 milyon Euro'luk yatırım yapmıştı. Arsenal menajeri Mikel Arteta, bu nedenle ondan faydalanmak istedi. Ancak bir türlü başaramadı. Bu yılın Temmuz ayında Express gazetesinde çıkan bir haberde Nicolas Pepe için şu ifadeler yer alıyordu:

''Konu Nicolas Pepe olduğunda Mikel Arteta'nın başına ağrılar giriyor. 80 milyon Euro'ya transfer olduğundan beri Arsenal'da hiçbir başarı elde edemedi. Arsenal'da haftalık 140.000 Pound kazanan oyuncuyu isteyen takımlar, maliyeti nedeniyle bu transferden vazgeçiyor. Bazı takımlar ise 2024 yılında boşa çıkmasını bekliyor. Arsenal, 4 yıl önce onun için ödediği paranın bir kısmını geri almak istiyor. Bu yüzden Mikel Arteta, onu Amerika'ya götrümek ve vitrine koymak istiyor.''

NICOLAS PEPE KİMDİR? İŞTE CEVABI

Ancak bu durum gerçekleşmedi. Mikel Arteta, Nicolas Pepe'yi Amerika kadrosuna dahil etmemişti.

ARTETA'NIN PEPE'Yİ İSTEMEDİĞİ İDDİALARINA OLAY YANIT

Arsenal'in 80 milyon Euro bonservis bedeli ödediği Nicolas Pepe ile Mikel Arteta'nın arasının açık olduğu iddia edilmişti. Bazı Arsenal taraftarları, Arteta'nın Pepe'ye güvenmediğine ve bu durumun gergin bir ilişkiye yol açtığını düşünüyordu. Ancak Nicolas Pepe, bu iddiaları yalanladı. Mikel Arteta da oyuncuya geldiği günden beri şans tanıdı.

2 Temmuz'da Planet Sport'ta yayınlanan röportajda ise Nicolas Pepe, Mikel Arteta'nın kendisine her zaman destek olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

Oyun zekası ve taktiksel düzeyde bana hep yardımcı oldu. Oyun felsefesi çok fazla zeka gerektiriyor. Benim oyun tarzımın topa sahip olmak ve sağda beklemek değil, içeriye doğru ilerlemek olduğunu biliyordu. Önceden biraz daha özgürdüm. Arteta'nın sisteminde kendi bölgemde beklemek zorundaydım ama daha önce böyle değildim. Bunlar oyunumun geliştirmeye çalıştığı kısımları. Her zaman bu konularda bana yardım etmek istedi.

PARA ONUN İÇİN İKİNCİ PLANDA

Nicolas Pepe, aslında paradan çok futbol oynamayı isteyen, düşünen birisi. Bunu da Geçen sezon Nice'e kiralandığından kullandığı sözlerden anlıyoruz. Nicolas Pepe 26 Ağustos 2022'de Nice TV'ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullanıyor:

''Arsenal dönemimde inişler ve çıkışlar oldu. İlk sezonda FA Cup ve Community Shiled Kupası olmak üzere iki şampiyonluk yaşadım. Bu hiç de kolay değildi. Ertesi sezon Avrupa Ligi yarı finalinde Villareal'e karşı ne yazık ki başarısız olduk. Bundan sonrası daha karmaşıktı. Dünyanın en büyük liginde oynuyordum. Değişirsiniz, çok şey öğrenirsiniz, dünyanın en iyi takımlarına karşı oynayarak deneyim kazanırsınız. Orada geçirdiğim süre beni zihinsel olarak sertleştirdi. Bir oyuncu ve bir kişi olarak geliştim. Daha az oynadım ama hayata dair bazı şeyler öğrenmemi sağladı. Futbolun tadını çıkarmaya geri dönmek için fedakarlık yaptım. Sadece futbolu düşünmek istiyorum. Mali taraf benim için ikinci planda.''

TRABZONSPOR NICOLAS PEPE'Yİ TRANSFER ETTİ

Nicolas Pepe, transferin son günleri yaklaşırken, Nicolas Pepe'yi kadrosuna kattı. Perşembe gecesi Nicolas Pepe, Türkiye'ye geldi. Trabzonspor'un sosyal medya hesabından uçak görüntüleri paylaşılan Nicolas Pepe, şu ifadeleri kullandı:

''Merhaba Trabzonspor taraftarı. Bu kulübe katıldığım için çok mutluyum. Başka takımlardan birçok teklifler aldım ancak bu sezon şampiyonluk yaşamak için büyük bir Türk kulübüne gelmek istedim. Bu sezon sizinle birlikte birçok başarı kazanmak istiyorum. Sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum. Tekrar şampiyon olmak istiyorum. Haydi Trabzon, yakında görüşürüz. Bize her yer Trabzon.''

BEŞİKTAŞ İSTİYORDU

Beşiktaş, Nicolas Pepe transferi için uzun süre uğraşmıştı. Ancak daha sonra Milot Rashica'nın transfer edilmesi ve Rachid Ghezzal'ın takımda kalmasıyla Nicolas Pepe'nin transferinden vazgeçilmişti.

Editör: Orhan Duman