2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya'nın deplasmanda Uruguay'a 2-0 yenildiği maç sırasında sakatlanan Neymar sahalardan 9 ay uzak kalacak.

NEYMAR1-1

Bu gelişme, 31 yaşındaki futbolcuyu sezon başında 80 milyon Euro bonservis ve iki yıllığına 150 milyon Euro maaşla renklerine bağlayan Suudi Arabistan’ın Al Hilal kulübü bu gelişmenin ardından adeta şoke oldu.



Al Hilal’ın geçen sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran Teknik Direktörü Jorge Jesus, yönetimden Brezilyalı yıldızın yerine transfer istedi.

NEYMAR2 (1)-1

Jesus’lu Al Hilal, Suudi Arabistan Ligi’nde geride kalan 9 haftada 7 galibiyet, 2 beraberlikle 23 puan topladı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Neymar, Al Hilal’e 5 maçta 1 gol, 2 asistlik katkı verdi.

Neymar’ın sakatlığının ardından Al Hilal yönetimi, hem Galatasaray hem de Avrupa Futbol Şampiyonası’nda fırtına gibi esen Kerem Aktürkoğlu’nu transfer etmek için harekete geçti.

kerem aktürkoğlu

Al Hilal, Kerem’e Suudi Arabistan Ligi’nde ara transferin açılacağı 1 Ocak 2024’te imza attırmaya kararlı.

Suudi ekibi, Galatasaray’a 40 milyon Euro bonservis bedeli önereceği Kerem Aktürkoğlu’na da sezonluk 20 milyon Euro maaş ödeyecek.

KeremAktürkoğlu (3)

Kerem Aktürkoğlu, 2021-2022 sezonunun başından bu yana hem Galatasaray hem de A Milli Takım için mücadele ederek tüm kulvarlarda toplam 132 maçta sahada yer aldı. Bu maçlarda 70 gole direkt katkı sağladı.

24 yaşındaki başarılı hücum oyuncusu, 2020’de Galatasaray’a 3. Lig temsilcisi Erzincanspor’dan bonservisi elinde transfer edilmişti.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK