Beşiktaşlı Alex Oxlade-Chamberlein, İngiltere’nin en önemli spor internet sitesi The Athletic’e röportaj verdi.

Türkiye ve Beşiktaş’ı anlatan İngiliz futbolcu röportajında şunları söyledi:

“Türkiye çok farklı kültürleri içerisinde barındıran bir ülke. Özellikle bazı bölgelerin Avrupa’dan farkı yok. Dolayısıyla bir yabancılık ya da dışlanmışlık hissetmiyorsunuz. Farklı şeyler benim hep ilgimi çeker ve öğrenmeye çalışırım. Kulüpteki aşçılar bana geleneksel Türk mutfağını tattırıyor, öğretiyor. Elbette Türkçe kelimeler öğretiyorlar. Bu beni keyiflendiriyor.

ALEX1


“BEŞİKTAŞ KULÜBÜ AİLEM GİBİ”

“İlk geldiğimde Teknik Direktör Şenol Güneş ile takımın hangi mevkiinde oynayacağımı konuştuk. Güneş, beni bir an önce oynayacak duruma getirmek için çok uğraştı. Beşiktaş büyük bir kulüp ve adeta ailem gibiler. Buraya gelmemi sağlamak için çok uğraştılar. Beşiktaş geçen sezonu üçüncü bitirmiş ve bazı insanlar bizi şampiyonluk için favori görmüyor olabilir. Ama bu durumdan memnunum. Bu mücadeleye girmek olmaktan memnunum. Eric Bailly ve Ante Rebic başta olmak üzere tüm takımla şampiyonluğu kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız”

“2014’TE TARAFTAR AYAKLARIMI TİTRETTİ”

“Daima istendiğin yere, senin oynayabileceğin yere gitmelisin. Kariyerimde hep faklı kültürleri tanımak ve farklı liglerde oynamak istedim. Bunun gerçekleşmesinden ötürü son derece mutluyum”

“2014 Şampiyonlar Ligi play-off turunda Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamış ve 0-0 berabere kalmıştık. Çok zor maç olmuştu. Çıkış tünelinden sahaya doğru yürürken stat adeta siyah-beyaz bayraklarla kaplanmıştı. Bir deplasman oyuncusu olarak o atmosfer çok zordu. Ama şimdi o taraftar benim taraftarım. Böyle güçlü ve desteğini hiç esirgemeyen taraftarımızın olması bizim açımızdan muhteşem”

“Türkiye’de futbol kendine özgü özellikleri taşıyor. Türk futbolu çok duygusal, taraftarın oldukça söz sahibi olduğu ve insanlar için çok anlam taşıyor. Futbol insanların hayatı, tutkusu. Size biraz uçuk gelebilir, Türkiye’de büyük takımların neredeyse hiç puan kaybetmeden tüm maçları kazanması bekleniyor. İlk haftalardaki gözlemime göre iyi oynayıp kazandığınızda, Türkiye’den daha güzel bir yer yok. Ama eğer kötü oynayıp kaybederseniz neler olacağını tahmin edebilirsiniz”
 

ALEX2-1

"SUUDİ ARABİSTAN'I BEŞİKTAŞ İÇİN REDDETTİM"

"Suudi Arabistan'dan çok cezbedici teklifler aldım. Başlangıçta etkilenmediğimi söyleyemem. 'Hayır, bunu asla yapmam' diyemiyordum. 

Fakat Suudi Arabistan'ı reddedip Beşiktaş'ı seçmek için iki nedenim vardı. Birincisi coğrafyaydı. İstanbul, Londra'dan üç buçuk saatlik bir uçuş mesafesinde, Riyad ise altı buçuk saat sürüyor. Bu aktarmalı bir uçuşla en az dokuz saat olurdu.

“Türk futbolunda zirvede olmak en önemli konu. Türkiye’de kulüplerin yapısı, başkanlık seçimi ve taraftarın takımlarına bağlılığı İngiltere’den biraz farklı. Yani bu tür konular Türkiye’de gündemde çok daha üst sıralarda yer alıyor ve çok ses getiriyor. Sonuç itibariyle iyi oynuyorsanız, işinizi iyi yapıyorsanız, taraftar sizin için her şeyini ortaya koyuyor”

ALEX3

“ŞENOL GÜNEŞ’E BORCUMU ÖDEYEMEDİM”

“Şenol Güneş’in ayrılmasına üzüldüm. Çünkü beni buraya o getirdi ve güvendi. Onun bana inanılmaz desteğine daha fazla karşılık vermek isterdim. Ama sonuçta yolumuza devam edeceğiz. Yeni teknik direktörümüz, Şenol Güneş’in yardımcısı Burak Yılmaz. Onun çok iyi işler başaracağını düşünüyorum. Oyuncular, Burak Yılmaz’a çok saygı duyuyor. Onunla büyük başarılara imza atmamızı umuyorum”

“Çok tutkulu, beklentileri yüksek, mükemmel taraftarı olan çok düzgün bir kulüpteyim. Şu anda benim için en önemli olan Beşiktaş’ta alacağım dakikalara ve futbol oynamak. Çünkü kariyerimde oynayamadığım dönem çok az oldu”

“Sadece oynamak istiyorum. Oynamalıyım, süre almalıyım ve ayaklarım hâlâ hareket edebiliyorken neler başaracağımı görmeliyim”

https://theathletic.com/4977582/2023/10/20/alex-oxlade-chamberlain-liverpool-amazing-silence/

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK