Yetkililer; meydana gelen heyelanda iki otobüsün sürüklenerek azgın bir nehre düşmesinin ardından, Nepal'deki kurtarma ekiplerinin ilk cesedi bulduğunu söyledi. 50'den fazla yolcu taşıyan otobüsler, son birkaç gündür yağan yoğun muson yağmurlarının etkisiyle Trishuli Nehri'ne düştü. Enkazları görmek daha da zorlaştı.

50 KİLOMETRE UZAKTA!

Cesedin bir erkeğe ait olduğu ve otobüslerin düştüğü yerden yaklaşık 50 kilometre uzakta bulunduğu, hükümet görevlisi Khima Nanda Bhusal tarafından doğrulandı. Bhusal, kurtarma ekiplerinin arama alanını, adamın cesedinin bulunduğu bölgeye doğru genişlettiğini söyledi.

3 KİŞİ HASTANEDE

Heyelan sonucu otoyoldan nehre düşen otobüsleri bulmak için asker ve polis ekipleri lastik botlar, dalgıçlar ve sensörlü cihazlar kullandı. Otobüslerden fırlayan 3 kişi yakındaki bir hastanede tedavi altına alındı. Nepal'in nehirleri genellikle dağlık arazi nedeniyle hızlı akar. Geçtiğimiz birkaç gündeki yoğun muson sağanakları suları bulanık kahverengi rengine çevirdi. Bu da işleri zorlaştırdı.

GECE SEFERLERİ YASAKLANDI

Üçüncü bir otobüs cuma sabahı aynı otoyolda başka bir heyelanla vuruldu. Yetkililer sürücünün öldüğünü ancak başka bir can kaybı olup olmadığı konusunda netlik bulunmadığını söyledi. Muson mevsimi, hazirandan eylüle kadar Nepal'e yoğun yağışlar getiriyor. Bu da dağlık ülkede sık sık toprak kaymalarına neden oluyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; hükümet hava durumu uyarılarının bulunduğu bölgelerde yolcu otobüslerinin gece sefer yapmasını yasakladı.

Muhabir: Lila Okyanus