Muğla'da eş zamanlı orman yangını başladı. Yatağan ilçesi Yava Mahallesi ve Ula ilçesi Yeniköy Mahallesi sırtlarındaki ormanlık alanlarda alevler yükselmeye başladı.

Ormandan alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI


Eş zamanlı olarak çıkan orman yangınlarına müdahale, havadan ve karadan yoğun bir şekilde devam ediyor.Her iki yangının hızla yayılmasını önlemek için bölgede büyük bir seferberlik başlatıldı.


Muğla Valiliğinin X hesabından, "Aydın-Muğla kara yolu Yatağan-Çine arası devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde araç trafiğine kapatılmıştır. Ulaşım Söke kara yolundan sağlanacaktır. Sürücülerin işaret ve işaretçilere dikkat etmesi önemle rica olunur." paylaşımında bulunuldu.

YANGINA HAVADAN MÜDAHALE EDİLİYOR


Yangınlara 10 helikopter ve 10 uçakla havadan, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer ve toplam 294 personelle karadan müdahale ediliyor. Ekipler, alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmasını engellemek için büyük bir çaba sarf ederken, bölgedeki vatandaşlar da yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplere destek veriyor.

YERLEŞİM YERLERİ TEHDİT ALTINDA


Öte yandan alevler yayılıyor, yerleşim yerleri tehdit altında.Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İha