Son günlerde Kayseri'deki Suriyeli bir kişinin 5 yaşındaki akrabasına tacizde bulunması ve Suriye’de Türk bayrağının yakılmasıyla başlayan olaylar hakkında MİT’ten bir açıklama yapıldı. Açıklamada, MİT’in bu olaylarla ilgili gerekli müdahaleleri yaptığı ve sürecin yakından takip edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Kayseri’deki taciz olayının ardından yaşanan eylemler ve Suriye’deki bayrak yakma eylemleriyle ilgili gerekli adımlar atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı gerçekleştirilen provokatif eylemlerle ilgili tüm kişilerin tespiti ve gerekli işlemler devam etmektedir” denildi.

MİT ayrıca, olaylara karışan tüm bireylerin tespit edilerek gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını ve Türkiye’nin güvenliği için her türlü önlemin alındığını vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Irak ve Suriye'deki terör operasyonlarına dair bilgiler paylaşıldı. Bakanlık, “Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe ve Pençe-Kilit Operasyonları çerçevesinde 10 PKK’lı terörist, Suriye’nin kuzeyinde ve Zeytin Dalı bölgesinde ise 3 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirilmiştir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ