AK Parti'nin düzenlediği Türkiye Buluşmaları kapsamında Sarıyer’de vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti milletvekilleri, bölge halkı ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. Buluşmada en çok eleştirilen konular arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Sarıyer Belediyesi’nin hizmetlerde yetersiz kalması vardı.

Toplantıya katılan isimler arasında, 29. Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Millî Savunma Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak, AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker ve AK Parti MYK Üyesi Kerem Ali Sürekli yer aldı.

Vatandaşlardan Tepki

Toplantıda söz alan Sarıyerli vatandaşlar, özellikle altyapı sorunlarına, bakımsız yollara ve belediyenin sosyal hizmetlerde yetersiz kalmasına vurgu yaptılar. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün uygulamalarındaki çifte standartların da dikkat çektiği buluşmada, vatandaşlar Ekrem İmamoğlu’na yakın kişilerin villa inşa edebilmesine karşın, sıradan halkın en basit tadilat taleplerinin bile karşılanmadığını belirttiler.

Sarıyer esnafı ise ekonomik zorluklarla mücadele ettiklerini ve belediyeden daha fazla destek beklediklerini dile getirdi. Özellikle otopark sorunları ve yetersiz altyapı hizmetlerinin günlük hayatlarını olumsuz etkilediğini ifade ettiler.

AK Parti'den Destek Sözü

Türkiye Buluşmalarının ardından AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, vatandaşların dile getirdiği sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı. Kurşun, “CHP’li belediyelerin görev alanlarında yaşanan hizmet eksiklikleri halkımızı mağdur etmeye devam ediyor. Biz AK Parti olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Sarıyer’in gelişmesi ve halkımızın beklentilerinin karşılanması için devletimizin gücüyle elimizden geleni yapacağız,” dedi.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL