29 Ağustos sabahı İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 53 kişi yaralandı. Kazadan sonra iki metrobüs şoförü ve bir denetim amiri gözaltına alındı ve Sefaköy Polis Merkezi'nde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Metrobüs faciasında şoförün ifadesi ortaya çıktı! ‘‘Bunu sonradan fark ettim’’

Kazada yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ferhat Uçar, Esenyurt Uhut Camii'nde dün ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Uçar’ın yakınları, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu katıldı. Ferhat Uçar, cenaze namazının ardından Esenyurt Yeni Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze aracına yüklenirken yakınları sinir krizi geçirdi.

m2

Kazaya karışan şoförün ifadesi CNN Türk tarafından yayımlandı. Şoför, ifadesinde, Yenibosna durağında yolcu indirdikten sonra Sefaköy yönüne kurallara uygun şekilde hareket etmeye başladığını belirtti. Şoför, "Sefaköy rampasına yaklaşmadan önce klimayı kapattım. Yolun sola doğru ayrıldığını sonradan fark ettim. Bu konuda dikkatimi çekecek herhangi bir uyarı levhası mevcut değildi. Hızımı kaza anında 67 km/saat olarak ölçtüm ve hız iddialarını kabul etmiyorum. Yolun kesildiğini fark ettiğim anda frenlemeye başladım, ancak metrobüs kaymaya başladı ve lastiklerden duman çıkmaya başladı" şeklinde konuştu. 

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA