Limon tam bir C vitamini kaynağıdır. Yemeklere lezzet katan limon aynı zamanda şifa da katıyor. Fakat limonları uzun süre saklamak pek de mümkün olmuyor.

LİMONLARI SU DOLU KAVANOZDA SAKLAYIN

halktv.com.tr’nin haberine göre limonları bozulmaması için kavanoz yöntemini deneyebilirsiniz. Bunun için gereken tek şey ise biraz su ve ağzı kapalı kavanoz. Limonları kavanoza doldurun ve içerisine su doldurun. Suyun içerisinde kalan limonlar 2 ay boyunca bozulmadan sapa sağlam kalacaktır.

Limonun bozulmasını sirke kullanarak da önleyebilirsiniz. Bu yöntem limonların 3 hafta taze kalmasını sağlayabilir. Limon kabuklarını sirkeyle silin. Buzdolabına yerleştirmeden önce sildiğiniz limonları iyice kurulamanız gerekiyor.

DİLİMLEYEREK DE BU YÖNTEMİ DENEYEBİLİRSİNİZ

Limonları bütün değil de kafe ve pastanelerdeki gibi dilim dilim saklamak isterseniz de bir streç filme limonları sarabilir ve buzlukta dondurabilirsiniz. Böylece dondurucudan çıkardığınız limonu tadı bozulmadan ve küflenmeden istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Eğer bu imkanların hiçbirine sahip değilseniz ve limonlarınızı koruyamıyorsanız son olarak tüm limonları güzelce bir şişeye sıkabilir ve buzdolabında limon suyu olarak tüketebilirsiniz. Limon suyunuz doğal sıkım olduğu için ilk gün gibi taze, sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Afiyet olsun…

PÜF NOKTASIYLA LİMONATA TARİFİ

Limonata yapmak oldukça basit ve ferahlatıcı bir içecektir. İşte limonata yapmanın püf noktalarıyla tarifi:

Malzemeler:

Uçakta emniyet kemeriniz takılı olsun: Ölebilirsiniz Uçakta emniyet kemeriniz takılı olsun: Ölebilirsiniz

- 4 adet büyük boy limon

- 1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı olarak miktarı artırılabilir)

- 1 litre su

- Buz

Yapılışı:

1. Limonları iyice yıkayın ve kabuklarını rendeleyin. Kabukları rendelerken beyaz kısımlarını mümkün olduğunca almamaya özen gösterin, çünkü beyaz kısımlar limonatanın acı olmasına neden olabilir.

2. Rendelenmiş limon kabuklarından sonra limonları kesip sıkın. Limon suyunu bir kaba alın. Eğer limonlar çok sulu değilse, bir miktar daha limon ekleyebilirsiniz.

3. Toz şekeri limon suyunun içine ekleyin. Şekerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha az şeker istiyorsanız başlangıçta az ekleyip tadına bakabilir, daha sonra miktarı artırabilirsiniz.

4. Şekerin erimesi için karışımı karıştırın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

5. 1 litre suyu ekleyin. Su miktarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha az su kullanarak daha yoğun bir limonata elde edebilirsiniz.

6. Karışımı iyice karıştırın ve buzdolabında soğutun. Soğuyan limonatayı buzlukta hızlı bir şekilde soğutabilirsiniz.

7. Servis yapmadan önce karışımı süzgeçten geçirerek limon kabuklarını ve fazla lifleri temizleyin.

8. İsteğe bağlı olarak limonata servis ederken üzerine buz ekleyebilir veya bardaklara dilimlenmiş limon ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Limonata hazır, serinletici bir içecek olarak keyfini çıkarabilirsiniz.

* Kaynak: halktv.com.tr *

Kaynak: halktv.com.tr