Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gören İzzah Elif Zamir Khan, yurt odasında hayatını kaybeden bir öğrenci olarak bulundu. Rektörlük, ilk incelemelere dayanarak olayın muhtemelen intihar olduğunu açıkladı. Bu acı haberi duyan diğer öğrenciler, yurt binası önünde toplanarak bir protesto eylemi düzenledi.

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, "İlk değerlendirmelere göre, hayatını kaybeden Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan'ın muhtemelen intihar ettiği düşünülmektedir. Sevgili öğrencimize Allah'tan rahmet diliyor ve ailesine, yakınlarına ve Hacettepe Üniversitesi topluluğuna başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu trajik olayla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli ve idari soruşturmaya saygı gösteriyoruz" denildi.

Hacettepe Tıp öğrencisi yurt odasında ölü bulundu

Olayın ardından, Hacettepe Üniversitesi Dayanışma Ağı, "Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz" diyerek, öğrencileri saat 22.30'da Sıhhiye Kampüsü Yurtlar önünde bir araya gelmeye çağırdı. Bu çağrıya uyarak Sıhhiye Kampüsü Yurtları önünde toplanan öğrenciler, "Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz", "Yaşamak istiyoruz" pankartları açarak "Ölmeye değil okumaya geldik" sloganları attı.

Öğrenciler, yaptıkları açıklamada şunları belirttiler: "Artık yeter diyoruz. Sadece bu dönem içerisinde aldığımız beşinci intihar haberi. Bu son olsun dedikçe, intihar vakaları artarak devam ediyor. Biz, bu ülkenin geleceği olarak kabul ediliyoruz, ancak bizi sürüklenen umutsuzluk girdabının sorumlusu açıkça bellidir: Ülkenin yöneticileri... Onlar bu ülkeye geleceksizlik, işsizlik, bağımlılık vaat ediyor. Bizlere sundukları buysa, buradan kendilerine bir kez daha söylüyoruz: Tek bir arkadaşımız daha bu düzensizlik ve umutsuzluk girdabına izin vermek istemiyoruz. Bu düzeni değiştireceğiz."

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Tıp Öğrencileri Kolu, sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı: "Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi sıra arkadaşımız İ.E.'nin cansız bedeni yurt odasında bulundu. Bu durum bizi hem üzgün kılıyor, hem de öfkelendiriyor! Arkadaşımızın ölümüne giden süreç acilen soruşturulmalı ve açıklığa kavuşturulmalıdır. Son iki haftada 4 üniversite öğrencisi yaşamına son verdi, ancak yetkililer üniversite öğrencilerinin ölümleri karşısında sessiz kalmayı sürdürüyor, geleceğimize dair endişelerimizi göz ardı ediyorlar. Artan güvencesizlik, yoksulluk, işsizlik ve geleceksizlik koşullarını kabul etmeyeceğimizi vurguluyoruz. Gençlerin umutsuzluğa ve geleceksizliğe sürükleyen bu sisteme karşı sorumluluk sahibi olacağız."

Geçtiğimiz hafta Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Resul Alan, üniversitenin yemekhane bölümünde kendini asarak yaşamına son verdi. Bu trajik olayın ardından sadece birkaç gün sonra Eskişehir Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sezen Naz R., kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Mükrime Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nun beşinci katından kendini boşluğa bırakarak intihar etti. Bu üzücü olaylarla sınırlı kalmayarak Çanakkale'de de bir öğrenci hayatına son verdi.

Kaynak: Haber merkezi