Birçok kişi konserve yiyeceklerin taze veya dondurulmuş muadilleri kadar besleyici olmadığını varsayar. Ancak durum böyle değildir. Konserveleme işlemi yiyecekleri korumak için ısıtmayı içerir, bu da besinleri hapsedebilir.
UZUN RAF ÖMRÜ
Elbette, C vitamini gibi birkaç vitamin etkilenebilir. Ancak karşılığında, daha düşük bir maliyet ve son derece uzun raf ömrüne sahip bir ürün alabilirsiniz. Örneğin, konserve kayısıların taze olanlarına kıyasla daha yüksek beta-karoten ve antioksidan seviyeleri içerdiği bulunmuştur.
ARAŞTIRMA SONUCU
Benzer şekilde, araştırmalar konserve şeftalilerin besin değerinin, taze şeftalilerle karşılaştırılabilir olduğunu göstermiştir. Ancak, birçok konserve meyve seçeneğinin koruma işlemi sırasında kabuğunun çıkarıldığını belirtmekte fayda var. Bu çıkarma işlemi genel besin içeriğini azaltabilir.