Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde şidddetli sağanak etkili ldu. Yağışlar nedeniyle bölgede, dereler taştı ve su baskınlarına meydana geldi. Değirmen Deresi'nden taşan sular Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan karayolunu kapladı, yol ulaşıma kapandı.

İŞ MAKİNESİ SELİN ORTASINDA KALDI

Sel nedeniyle zaman zaman tehlikeli anlar yaşandı. Bölgede yol ve köprü çalışması yapan kara yollarına bağlı bir iş makinesini sel suları yurttu. Suyun yükseldiğini gören operatör araçın içinden çıkarak saniyelerle sele kapılmaktan kurtuldu.

aa_picture_20230905_32079675

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Karayolunda hasara neden olan yağışla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İğneda Demirköl yolu 2'nci ile 5'inci kilometresi arasının sağanak nedeniyle trafiğe kapatıldığı duyuruldu.

KAYIPLAR VAR, ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Arama ve kurtarma ekipleri tarafından 6 vatandaşın kurtarıldığı ve iki vatandaşın da cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamada "Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir." denildi

ORMANDA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Sağanak nedeniyle İğneada beldesinde su baskınlarının yaşandığı, bazı evler ve çiftlikleri su bastığı belirtildi. İğneada'da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi.  Bölgede ormanda mahsur kalan 2 kişi ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

aa_picture_20230905_32078464(1)

ACI HABER GELDİ

Edinilen bilgilere göre; arama-kurtarma çalışmaları sırasında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 

AFAD BAŞKANI MEMİŞ BÖLGEDE

Bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi. Ekipler tesiste kalan bazı tatilcilerden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlattı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli'ne gitti.

AA

Editör: Ayşe Tunalı