Galatasaray'da sezon başında kadroya yıldız isimler katıldı. Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde yoluna emin adımlarla ilerleyen sarı-kırmızılı takımda devre arası için yapılacak transferlerin çalışmaları da başlamış durumda. Okan Buruk, devre arasında ve sezon sonunda ayrılma ihtimali olan isimlerin yerine scout ekibinin belirlediği oyuncuları istiyor. Orta sahada yaşanacak olası Sergio Oliveira ve Lucas Torreira ayrılığına karşı yüksek profilli bir ön libero arayışı sürerken, bir yandan da yerli kontenjanına uygun potansiyelli genç isimler üzerinde duruluyor. İşte Galatasaray'da scout ekibinin son önerisi olan ve Okan Buruk'un istediği isim...

GALATASARAY, GELECEĞİN YILDIZINI SİVASSPOR'DA BULDU

Galatasaray'da sezon başında yerli kontenjanını rahatlatmak için orta sahaya Kerem Demirbay takviyesi yapılmıştı. Ancak Berkan Kutlu'nun ayrılık kararı alması, Okan Buruk'u zor durumda bırakmıştı. Her ne kadar o bölgede Kaan Ayhan'a da şans verse, asıl mevkisi ön libero olan bir ismin transfer edilmesini istedi. Sivasspor'dan Yunus Emre Konak, scout ekibinin önerisi oldu. Okan Buruk'un da oyuncunun raporunu inceledikten sonra, genç isim hakkında olumlu düşüncelere sahip olduğu öğrenildi.

SCOUT EKİBİ TARAFINDAN SEZON SONUNA KADAR TAKİP EDİLECEK

Ancak Galatasaray scout ekibi, Yunus Emre Konak'ın durumunu devre arasına kadar takip edecek. Oyuncunun maçlardaki performansı analiz edilecek. Okan Buruk'a belli aralıklarla oyuncu hakkında rapor sunulacak. Onun mevkisinde oynayan isimlerle karşılaştırmalı analizler yapılacak. Devre arasında oyuncu hakkında geniş bir rapor sunulacak. Bu rapora göre de transferin devre arasında yapılıp yapılmayacağı belli olacak.

YUNUS EMRE KONAK BATMAN ALTYAPISINDA YETİŞTİ

Yunus Emre Konak, 10 Ocak 2006 yılında Batman'da doğdu. 1.81 boyunda ve orta sahada ön liberoda forma giyiyor. Batman Tüpraşspor altyapısında yetişen oyuncu, 2018 yılında Sivasspor altyapısına transfer oldu. Servet Çetin, altyapıdan tanıdığı oyuncuyu 2023-2024 sezonunun başında A takıma çıkardı. Bu sezon 8 maçta forma şansı verdi. Yunus Emre Konak, bu maçlarda 1 asist gerçekleştirdi. Sivasspor takımıyla 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Yunus Emre Konak, Türkiye U 21 takımının da formasını giyiyor. Burada 1 maçta forma şansı buldu. 

Editör: Orhan Duman