ABD'de yapılan yeni bir çalışma, kalp hastalığı olan katılımcıların %89'unun, önerilen günlük miktarın iki katı oranında sodyum tükettiğini buldu. Sodyum temel bir besin maddesi olarak kabul edilirken, fazlalığı yüksek tansiyona neden olabilir ve kalbi zorlayabilir.

Araştırmanın yazarları, tuz içeriğini kontrol etmenin daha kolay bir yolu olan "evde yemek yapma"yı önerdi. Gıda endüstrisindeki büyük şirketlerden de sodyum içeriğini daha net bir şekilde etiketlemesi istendi.

YÜKSEK TANSİYON

Sodyum yüksekliği; vücutta su tutulumu ve kan basıncını artırıyor. Bu da yüksek tansiyona ve osteoporoza neden olabilir. Yüksek tansiyon; felç, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı için en büyük tehditlerdendir. Ayrıca sodyum yüksekliği mide bulantısı, kusma, kasılmalar, ateş ve solunum problemlerine neden olabilir.

Dışarıdan söylediğiniz veya hazır aldığınız besinlerde sodyumu kontrol etmeniz mümkün değildir. Bu sebeple kontrolün tamamen sizin elinizde olduğu "kendi başınıza yemek yapma" öneriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ