İşte size önerimiz: Sütlü Biber, bir diğer adı Sütlü Aşı. Rumeli mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biri, şimdi Trakya mutfağında tekrar hayat buluyor.

MEZE OLARAK DA TÜKETEBİLİRSİNİZ

Sütlü Biber, çok yönlü bir lezzettir. Kahvaltı sofralarında taze ekmek veya simit ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, meze olarak da sunabilir ve yanına zeytinyağlı marullar, acılı ezme veya ceviz ezmesi gibi diğer lezzetleri ekleyebilirsiniz. Sütlü Biber, yoğun ve kremsi dokusuyla, herkesin damak zevkine uygun bir seçenek sunar.

Malzemeler

1/2 çay bardağı sıvıyağ 
10 adet köy biberi (Renk katmak isterseniz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz)
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt 
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

* Sıvıyağımızı yapışmaz bir tavaya koyuyoruz ve iri doğradığımız biberlerimiz yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz 

* Unumuzu da biberlerimizin üzerine koyarak hep birlikte kavurmaya devam ediyoruz 
* Kavrulan tarifimize bir su bardağı sütümüzü ilave edip muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıyoruz. Üzerine tuz serpiştiriyoruz 
*Tereyağımızda kırmızı toz biberimizi yakıp ‘Sütlü Biber’ in üzerine döküyoruz 

Afiyet Olsun 

Kaynak: TUGAY KUTLU