Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, beraberindeki heyetle yapımı devam eden Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde 12 ilde işletme altındaki yaklaşık 922 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 395 kilometresinin bakanlık tarafından yapıldığını söyledi. Uraloğlu, “İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 ilde bakanlığımızca yapımı devam eden 9 projede, toplam 102,1 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunuyor” dedi.

130,2 KİLOMETREYE ULAŞTIK

Bakan Uraloğlu, “İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplamda 130,2 kilometre oldu. Bu Hatlar, Gebze-Halkalı Banliyö Hattı (Marmaray), Levent-Hisarüstü Metro Hattı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ve Başakşehir-Çam Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı’dır” diyerek şu anda toplam uzunluğu 55,7 kilometre olan 5 hatta İstanbul için çalıştıklarını bildirdi.

YÜZDE 50’SİNİ BİZ YAPIYORUZ 

Bakan Uraloğlu, bu hatların Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı, Kağıthane-Gayrettepe, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı metro hatları ve Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi olduğunu ifade etti ve “Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,5 kilometreye yükselecek ve İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50’den fazlasını bakanlığımız yapmış olacak” şeklinde konuştu. 

7 istasyona sahip olacak

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı’nın 8,4 kilometre uzunluğunda, 7 istasyona sahip olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, “Bu istasyonlar, Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve son olarak Kirazlı istasyonlarıdır. Saatte 80 kilometre hızla günde 1 milyon yolcu seyahat edecektir. Hattın işletmeye alınması ile Kayaşehir-Bakırköy İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli arası 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arası 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı arası 30 dakika olacak” dedi. 

Kaynak: AA