Tuebingen Üniversitesi'nde çalışan araştırmacılar, kadınların beyninde ayın belirli bir zamanında iştahlarını ve abur cubur isteklerini etkileyebilecek bir değişiklik tespit etti.

Yapılan bir araştırma, kadınların adet döngüleri sırasında çikolata ve cips gibi yiyeceklere olan isteklerinin sebebini doğruladı.

Kadınlar Regl Döneminde Nasıl Beslenmeli? - Hekimce

Araştırmacılar, adet öncesi dönemde, yani yumurtlamadan sonra, kadınların hipotalamus adlı beyin bölgesinin insülin hormonuna daha az yanıt verdiğini tespit etti. Pankreas tarafından üretilen insülinin kan şekerini düzenlemesi konusunda çoğu insan bilgi sahibi olsa da, insülinin beyne ulaşması durumunda kadınları atıştırmalıklara daha fazla yatkın hale getirebileceği yeni bir bulgu olarak karşımıza çıkıyor.

Regli sancılarını azaltmak için yapılması gerekenler

KADINLARIN BEYNİ TARANDI! iŞTE SONUÇ

Bu nedenle, adet öncesi dönemde kadınların beyninde insülinin etkinliğinin azaldığına dair yeni bulgu, kadınların bu dönemde artan iştahlarını ve sağlıksız gıdalara olan isteklerini açıklamaya yardımcı olabilir. Bu araştırmanın sonuçları, 15 kadın katılımcının beyinlerinin MRI makinesi kullanılarak taranmasıyla elde edilmiş ve Nature Metabolism dergisinde yayınlanmıştır.

Abur Cuburu Çok Tüketenlere 5 Öneri | İyi Hisset

Araştırma ekibinde yer alan Profesör Martin Heni:

"Beyindeki insülin hakkında vücutta olduğu kadar fazla araştırma yok. Bu araştırma, adet döngüsünün belirli bir noktasında insülinin kadınlar üzerinde daha az etkiye sahip olduğunun ilk kanıtıdır. Bunun kadınlarda adet öncesinde görülen açlık ve iştahı açıklamaya yardımcı olabileceği düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: haber merkezi