17 yaşındaki satranç ustası Christopher Yoo, öfke patlaması yaşamasının ardından 2024 ABD Şampiyonası'ndan men edildi. Saint Louis Satranç Kulübü, Fabiano Caruana'ya yenildikten sonra gencin puan kağıdını buruşturduğunu, yerinden fırladığını ve bir kadın kameramana arkadan vurduğunu iddia etti.

KARARI DESTEKLEDİLER

Mekandan yapılan açıklamada, kameramana "anında yardım" sağlandığı ve polis çağrıldığı belirtildi. Baş hakem Chris Bird; Yoo'yu davranış kuralları ve ABD Güvenli Oyun Politikası'nı açıkça ihlal ettiği için turnuvadan gönderdi. Saint Louis Satranç Kulübü de bu kararı tamamen destekleyerek Yoo'yu kulüpten attı.

HEMEN TUTUKLANDI

The Independent'ın haberine göre; Yoo, ebeveynlerinden birine teslim edilmeden önce tutuklandı ve kendisine dördüncü derece saldırı suçlaması yöneltildi. 24 yaşındaki bir kadına arkadan vurulduğu bildirilerek, olayın artık çocuk mahkemesinde görüleceği öğrenildi.

ÖZÜR MESAJI YAYINLADI

Sosyal medyadan özür mesajı yayınlayan Yoo, "Yaptığım şeyden dolayı gerçekten üzgünüm. Ciddi bir hataydı. Her gün keşke zamanda geriye gidip bunu geri alabilseydim diye düşünüyorum ama yapamıyorum. Hareketimin kabul edilebilir olmadığını biliyorum. Yaptıklarımın sonuçlarını kabul ediyorum. Saldırdığım kişiden bizzat özür dilemek istiyorum " ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ