İzmir'in Bayraklı ilçesinde gerçekleştirdiği cinayetlerle Türkiye'yi şoke eden Saparmurat Hallyev hakkında açılan davada karar verildi. Hallyev, "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek 3 kadını kasten öldürme" ve "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ekran görüntüsü 2024-08-02 074454

Duruşmada suçlarını adım adım itiraf eden Hallyev, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk oturumda hazır bulundu. Tutuklu sanık olarak mahkemeye çıkan Hallyev'in ifadeleri, cinayetleri detaylı bir şekilde kabul ettiğini ortaya koydu. Mahkeme başkanı, sanık hakkında hazırlanan iddianameyi okuduktan sonra, Hallyev'in ifadesi tercüman eşliğinde alındı. 

Ekran görüntüsü 2024-08-02 074506

Saparmurat Hallyev, maktul Gulkamar Hanymova'nın (54) dini nikahlı eşi olarak, ilişkilerindeki sorunlar nedeniyle telefonuna gizli bir ses kaydı uygulaması yüklediğini açıkladı. Hallyev, Çeşme'de çalıştığı dönemlerde, eve geldiğinde eşinin telefonunu alıp kimlerle konuştuğunu dinlediğini belirtti. İlk başta eşinin bu durumu kabul etmediğini, ancak ses kayıtlarını dinlemesi sonucu özür dileyip bir daha böyle bir şey yapmayacağına dair söz verdiğini aktardı. Bu durumun ardından aralarındaki ilişki düzeldi ancak bir süre sonra tekrar şüpheler oluştu ve yeniden gizli bir uygulama yükledi. İki ay sonra eşinin başka biriyle konuşmalarını fark ettiğini söyledi. Olay günü yaşanan tartışmanın ardından alkol aldığını ve suçunu itiraf ettiğini belirtti.

Ekran görüntüsü 2024-08-02 074727

Olaydan haberi olduğu ancak güvenlik güçlerine bildirmediği iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık M.A., Saparmurat Hallyev ile Çeşme'de inşaatta çalıştığını, olaydan haberdar olmadığını ve polislerin Hallyev'i sorması üzerine yerini gösterdiğini ifade ederek beraatini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, Saparmurat Hallyev'in iddianamede belirtilen "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek 3 kadına karşı kasten öldürme" ve "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Diğer sanık M.A'nın beraatine karar verildi. Sanık Saparmurat Hallyev için her bir maktule yönelik ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ve cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.

Ekran görüntüsü 2024-08-02 074803

NE OLMUŞTU?

Bayraklı ilçesinde 18 Haziran 2023'te bir eve giden polis ekipleri, derin dondurucu ve buzdolabında vücut bütünlükleri bozulduğu tespit edilen Türkmenistan uyruklu anne Gulkamar Hanymova, kızları Leyla Geldiyarova (30) ve Laçin Geldiyarova (28) ile Ruslan Kerimov'a ait cesetleri bulmuştu. Gizlendiği Çeşme ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheli Saparmurat Hallyev çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Ekran görüntüsü 2024-08-02 074810

Saparmurat Hallyev'in 10 yıldır birlikte yaşadığı sevgilisini, iki kızını ve o kızlardan birinin erkek arkadaşını katledip, cesetlerini parçalayıp derin dondurucuya koyduğu ortaya çıkmıştı. Hallyev'in öldürdüğü 4 kişiyi toplam 160 parçaya böldüğü öğrenilmişti. Ruslan Kerimov'u cansız bedenini 60 parçaya bölen Saparmurat Hallyev'in, öldürdüğü kadınları derin dondurucuya, erkeği ise buzdolabına koyduğu belirlenmişti.

Kaynak: AA