Suç örgütlerin ve çeşitli mafya gruplarının cirit attığı İtalya’da ülke tarihinin en büyük mafya davası görüldü. Calabria mafyası suç ailesi Ndrangheta'ya mensup olan 207’si gangster 338 sanık, cinayet ve gasptan uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklamaya kadar çeşitli suçlamalarla toplam 2 bin 200 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

SUC1 (1)

Üç kadın yargıçtan oluşan bir heyetin aralarında eski bir senatör, bir polis şefi ve yerel meclis üyelerinin de bulunduğu 338 sanığa verilen cezaları okuması yaklaşık iki saat sürdü. Calabria mafyası suç ailesi Ndrangheta'nın şüpheli lideri Salvatore Coluccio (C), tutuklanmasının ardından polis özel kuvvetleri tarafından büyük bir operasyon başlatmıştı. 

SUC2

Duruşma, yılda 49 milyar euro kadar kazanç elde ettiği tahmin edilen Ndrangheta'nın işleyişine dair benzersiz bir bakış açısı sundu. Adı ‘Onurlu Adamlar Topluluğu’ olarak tercüme edilen çete, onlarca yıldır hüküm sürüyor ve Avrupa'nın kokain ticaretinin yüzde 80'inden fazlasını kontrol ediyordu.

MAFYASON

Mafya grubu, yüzyıllardır güney İtalya'da terör estiriyordu ve adından ilk kez 1792'de Napoli Krallığı'nın "cinayetler, hırsızlıklar, adam kaçırmalar sonsuz sayıda" dediği bir raporunda bahsedilmişti. Dava sonunda, “İtalya’da mafyanın hükmü artık sona erdi” yorumları yapıldı.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK