İngiltere’de, arabasının bagajını açan Claire Guest, üç köpeğinin her zamanki gibi arabadan atlayıp yürüyüşe çıkmasını bekliyordu. Ancak ikisi tam da bunu yaparken, üçüncüsü Labrador cinsi Daisy olduğu yerde kaldı, sahibine dikkatle baktı ve onu göğsünden birkaç kez nazikçe dürttü. Claire bunu umursamadı ve tilki kırmızısı Daisy’yi arabadan kovdu. Ama yürüdükçe, bir şey ona çok sevdiği köpeğinin dokunduğu noktayı hissettirdi... 

KOPEK1-5

Bir şişlik oluştu ve hemen gidip test yaptırdı. Doktorlar, yapılan test sonucu bunun meme kanseri olduğunu tespit ettiler. O kadar derine yerleşmiş ve agresif bir tümördü ki muhtemelen çok geç olana kadar fark edilemeyecekti. Hastalığın kokusunu alan Daisy'nin erken uyarısı sayesinde, o zamanlar 45 yaşında olan Claire, hayatını kurtarmak için ameliyat ve radyoterapiye girdi. Claire, şimdi son derece sağlıklı bir insan. 

KOPEK3

Bir psikolog olan Claire, köpeklerin kanseri tespit edebildiğini kanıtlamak için kısa süre önce faaliyete geçirilen Tıbbi Tespit Köpekleri yardım kuruluşunun kurucu ortağı oldu. Claire Guest, “Daisy’yi dinledim ve hayatım kurtuldu. Yıllar önce de bir kadının evcil hayvanının cilt kanserini tespit ettiğine şahit olmuştum” dedi.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK