Gezmek için nefes kesen rotalar arasında yer alan Trakya, yeme içme konusunda da oldukça gelişmiştir. * Tekirdağ köftesi * en bilindik yiyecekler arasında yer alır. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist alan Tekirdağ’da gezmek için çok sayıda tarihi nokta var. Üstelik İstanbul’dan Tekirdağ’a ulaşmak da oldukça uygun. Bir dönem 69 liraya İstanbul Beylikdüzü ilçesinden Çorlu’ya gidilebiliyordu. Şimdi fiyatlar değişmiş olabilir acentenizle işletime geçmenizde fayda var.

TEKİRDAĞ’DA GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

Çorlu Kalesi

Onedio.com sitesinde yer alan bir turistik rehber içeriğinde Çorlu Kalesi’nin gezilmesi gereken yerle arasında yer aldığı belirtildi. Çorlu Kalesi'nin yapım tarihi tam olarak belirlenememesine karşın altıncı yüzyıla ait bir yapı olduğu düşünülüyor. Bir tarihi kalıntıya dönüşmüş bu kaleden günümüze iki adet burcunun temeli ve sur duvarları gibi alanlar gelebilmiştir.

Uçmakdere

Marmara Denizi'nin mavisinin Ganos Dağları'nın yeşiline karıştığı Uçmakdere, görenleri kendisine hayran bırakan bir yer. Gerek yamaç paraşütü ve kamp alanlarıyla gerek tertemiz deniziyle insanları kendine çekiyor.

Perinthos Antik Kenti

M.Ö. 600 yıllarda kurulduğu tahmin edilen Perinthos Antik Kenti antik bir Roma şehridir. I. ve III. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmiş olan bu kenti Tekirdağ'a yolu düşenlerin ziyaret etmesini öneririz.

Hora Feneri

Yapılışından bu yana Marmara Denizi’nden geçenlere yol gösteren Hora Feneri, Fransa'dan getirilen malzemelerle tamamen demirden yapılma olan bir fenerdir. Hora Feneri Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecit tarafından 1861 yılında inşa ettirilmiştir.

Heraion Teikhos Antik Kenti

Bir Trak yerleşimi olan Heraion Teikhos Antik Kenti'nin geçmişinin M.Ö. iki binli yıllara dayandığı bilinmektedir. Vazo, sikke, ok uçları, sapan taşları ve daha birçok kalıntının bulunduğu bu kent tarihi aydınlatan alanlardan birisidir.

TEKİRDAĞ’DA TEKİRDAĞ KÖFTESİ NEREDE YENİR?

Tekirdağ'da Tekirdağ köftesi yemek için en popüler yerler şunlardır:

·         Meşhur Köfteci Abdi Özcan

·         Meşhur Köfteci Kardeşler

·         Tekirdağ Köftecisi

Bu mekanlar, Tekirdağ köftesinin geleneksel tarifini kullanarak, lezzetli ve doyurucu köfteler sunuyorlar.

Meşhur Köfteci Abdi Özcan, Tekirdağ köftesinin en eski ve en meşhur mekanlarından biridir. 1920 yılından beri hizmet veren bu mekan, geleneksel Tekirdağ köftesinin tadına doymak isteyenler için mutlaka uğranması gereken bir yer.

Meşhur Köfteci Kardeşler, Tekirdağ'ın merkezinde bulunan bir başka popüler köftecidir. Bu mekan, lezzetli köftelerinin yanı sıra, geniş menü seçenekleriyle de öne çıkmaktadır.

Tekirdağ Köftecisi, Tekirdağ'ın en eski köftecilerinden biridir. Bu mekan, geleneksel Tekirdağ köftesinin yanı sıra, farklı çeşitlerde köfteler de sunmaktadır.

Bu mekanların yanı sıra, Tekirdağ'da birçok başka köfteci de bulunmaktadır. Bu mekanlarda da lezzetli Tekirdağ köfteleri bulabilirsiniz.

Tekirdağ köftesi, kuzu etinden yapılan, yuvarlak ve ince bir şekilde şekillendirilen bir köfte türüdür. Köfteler, sacda pişirilir ve yanında yoğurt, acı sos ve piyaz ile servis edilir. Tekirdağ köftesi, Türkiye'nin en lezzetli köftelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Kaynak: onedio.com

Derleme: gazeteyaziyor.com.tr

Editör: Kadriye Büşra Özertan