Gastronomisiyle, müziğiyle, lezzetiyle, kültürüyle, tarihiyle İstanbul’a taşınan Şanlıurfa Tanıtım Günleri etkinlik alanını ilk günde binlerce kişi ziyaret etti.
Etkinlikte Şanlıurfa’nın geleneksel el sanatları, yemekleri, halkoyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerleri tanıtıldı. Günümüzde sayılı usta tarafından yapılan kemik tarak, unutulmaya yüz tutmuş bakırcılık, çulhacılık, kazaz, tespihçilik, ahşap oymacılık ve Şanlıurfa’da son ustalarının ellerinde yaşatılmaya çalışılan gümüş telkari sanatının inceliklerini işin ustaları İstanbul’a gelerek yeni nesillere anlatıp, sanatlarını konuşturdu.
Etkinlik hakkında bilgi veren Şanlıurfa Dernekler Federasyonu Başkanı Adnan Şansal, ''Viranşehir, Siverek ve diğer ilçelerimizin kendi kültürünü tanıtıyoruz. Haftasonu, Şanlıurfa’nın ünlü sanatçıları burada sıra gecesi yapacak. Şanlıurfa’yı İstanbul’a taşıdık. 4 gün boyunca 1 tona yakın çiğ köfte ikramımız olacak '' dedi.