Son zamanlarda İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki politik yakınlaşma dikkat çekerken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Birleşmiş Milletler'e konuya ilişkin bilgi verdi. New York'taki Genel Kurul'da konuşan Netanyahu, 2020'de diğer üç Arap ülkesiyle resmi ilişkiler kurmaya yönelik anlaşmaların halihazırda "yeni bir barış çağının başlangıcını müjdelediğini" söyledi. 

"ARAP-İSRAİL ÇATIŞMASI SONA EREBİLİR"

Suudi Arabistan ve İsrail'in tarihi bir barışın eşiğinde olduğunu söyleyen Netanyahu, "Böyle bir barış, Arap-İsrail çatışmasının sona ermesine büyük katkı sağlayacaktır. Diğer Arap devletlerini İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye teşvik edecektir" şeklinde konuştu.

FİLİSTİN'İ HİÇE SAYDI

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın Perşembe günü BM'de yaptığı konuşmada, "Filistin devleti olmadan Ortadoğu'da barış olamayacağı" vurgusunu reddeden Netanyahu, "Filistinlilere Arap ülkeleriyle yapılacak yeni barış anlaşmaları konusunda veto hakkı vermemeliyiz. Filistinliler daha geniş bir barıştan büyük fayda görebilirler. Onlar bu sürecin bir parçası olmalılar. Ancak süreç üzerinde veto hakkına sahip olmamalılar." dedi.

Editör: Elif Kızılçay