ABD Senatosu, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor. Türkiye aleyhine verdiği kararlarla bilinen senatör Bob Menendez hakkında rüşvet soruşturması başlatıldı. Menendez'in,  Adalet Bakanlığındaki bağlantılarını kullanmak karşılığında eski banka yöneticisi Fred Daibes'ten rüşvet aldığı iddia ediliyor. Menendez'in 400 bin dolar değerinde külçe altın şeklindeki rüşveti eşi Nadine Arslanian aracılığıyla kabul ettiği öne sürülüyor.

Menendez'in aldığı rüşvetler karşılılığı, ABD Adalet Bakanlığı'nı arayarak birçok isimle görüşme yaptığı ve kendisine rüşvet veren kişileri soruşturmadan kurtardığı ifade ediliyor.

İddianamede, senatör Menendez'in Google’da “1 kilo altın kaç para eder?” şeklinde arama yaptığı da belirtiliyor.


Türk düşmanlığıyla dikkat çeken Bob Menendez, Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkmıştı. Ayrıca F-35'lerin teslim edilmesine de karşı çıkanlar arasındaydı.

GÖREVİNDEN AYRILDI

ABD basınında yer alan haberlere göre, Senatör Chuck Schumer yaptığı açıklamada, "Senatör Menendez, sorun çözülene kadar haklı olarak Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden geçici olarak ayrılmaya karar verdi." ifadesini kullandı.

Menendez'in "kendini adamış bir kamu görevlisi" olduğunu ileri süren Schumer, adil yargılanma hakkına sahip olduğunu savundu.

Editör: Elif Kızılçay