İsrail'in Gazze'ye günlerdir devam eden saldırıları binlerce can aldı. Hava saldırıları durmaksızın sürerken, kara harekatı da günlerdir bekleniyor. İsrailli yetkililer de her an kara harekatına başlanabileceği şeklinde açıklamalar yapıyor. Ancak kara harekatı konusunda İsrail'de anlaşmazlık yaşandığı iddia ediliyor. Başbakan Binyamin Natenyahu'nun Gazze'ye kara harekatı yapmaya çekindiği, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve ordunun ise harekatın yapılması için başbakana baskı yaptığı öne sürülüyor.

"İŞBİRLİĞİ İÇİNDELER"

İsrail hükümetinden yapılan açıklamada konuya ilişkin, "Başbakan, Savunma Bakanı ve IDF Genelkurmay Başkanı, İsrail Devleti'ni Hamas'a karşı kesin bir zafere taşımak için günün her saati yakın ve tam bir işbirliği içinde çalışıyor. Başbakan, Savunma Bakanı ve İsrail Genelkurmay Başkanı arasında tam ve karşılıklı bir güven var; hedef birliği bellidir." denilerek iddialar reddedildi.

Ancak ordu günlerdir kara harekatı yapılacağı yönünde açıklamalarda bulunmasına rağmen harekatın başlamaması, Başbakanlık ofisi yalanlasa da iddiaların doğru olabileceğini gösteriyor.
 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY