Konya'daki Tahir Büyükkörükçü Camii'nde vaaz veren Seyfullah Akyiğit, Hatay depremi ile ilgili yaptığı yorum nedeniyle büyük tepki çekti. Akyiğit'in sosyal medyada yayılan video görüntülerinde; Hatay'daki depremde ölenlerin cenazelerinin yıkandığı sırada bir cenazeden güzel koku geldiğini ve bu kişinin Suriyeli olduğunu söylediği görülüyor.

Akyiğit'in "Hatay depremi oldu, biliyorsunuz. Orada hoca kardeşlerimiz bizzat yaşadıkları olayı şöyle anlatıyorlar" şeklindeki konuşmasında, "3-5 hafta geçti, cenazeleri yıkıyoruz, tabii cenazeler kokmaya başladı. İçinden bir tane cenaze çıktı, hiçbir kötü pislik yok, hatta içinden mis gibi koku geliyor. Araştırdık, sorduk, Suriyeli bir kardeşimizmiş" ifadelerini kullandığı görülmektedir.

Bu sözler, toplumda büyük bir tepki ve eleştiri dalgası yarattı. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu duruma müdahale etmek amacıyla inceleme başlattı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Konya ilimizde görev yapan bir personelimizin sosyal medya mecralarında yer alan ifadelerine ilişkin Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır" denildi. Bu olay, kamuoyunda geniş bir tartışma ve endişe kaynağı haline geldi.

ACILI EŞ, TELEFONLA ARAYIP İSYAN ETTİ

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü gazetesindeki bugünkü köşe yazısında, Seyfullah Akyiğit ile depremde eşini kaybeden Abdullah Gül arasındaki konuşmayı aktardı.

Abdullah Gül: Neden böyle yaptınız?

Seyfullah Akyiğit: Maneviyat için.

Abdullah Gül: Hatay'a depremde geldiniz mi? Kaç cenaze yıkadınız?

Seyfullah Akyiğit: Hiç yıkamadım. Arkadaşlardan duydum.

Abdullah Gül: Biz içecek su bulamazken, onlar nasıl yıkamak için su buldu? Biz cenazeleri yıkamadan defnettik.

Seyfullah Akyiğit: Manevi duyguları artırmak için söyledim, siyasete çektiler.

Abdullah Gül: Maneviyat peygamberin şehitlikle müjdelediği insanların cenazesine kokmuş demekle mi oluyor? Madem maneviyattan bahsediyorsunuz, bu hafta hutbenizde insanların kokmasına sebep olanlar için de konuşun.

Seyfullah Akyiğit: Siyaset yapmıyoruz.

Abdullah Gül: Suriyeli-Türk ayrımı yaparak, siyaset yaptınız. Dua edin, size müftülük versinler. Öbür dünyada bu vebal sizden sorulacak. Bari bu dünyada yalakalığın mükafatını alın. Size hakkımızı helal etmiyoruz.

Saymaz ayrıca, Abdullah Gül'ün Seyfullah Akyiğit hakkında dün halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve görevi kötüye kullanmak suçlarından suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Bu konuşma, toplumda büyük bir dikkatle takip edilen bir olay haline gelmiştir.

Kaynak: Haber merkezi-mynet