Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), "Değişen İklimde İş Sağlığı ve Güvenliğinin Sağlanması" başlıklı raporunda iklim değişikliğinin dünya genelinde çalışanların yüzde 70'i için ciddi sağlık sorunları oluşturduğunu bildirdi. Bu sağlık sorunları arasında kanser, kalp-damar ve solunum hastalıkları, böbrek fonksiyon bozuklukları ve zihinsel sağlık sorunları bulunuyor. Raporda, mevcut iş sağlığı ve güvenliği koşullarının ortaya çıkan risklerle başa çıkmakta zorlandığına dikkat çekildi.

Ücretsiz Ayakkabı üreticisi  Stok Fotoğraflar

2020'de, küresel iş gücünün yüzde 70,9'u aşırı sıcaklığa maruz kaldı. Bu durumda çalışanların sayısı 2,4 milyardan fazla işçi olarak belirlendi. Aşırı sıcaklar nedeniyle ise 22,8 milyon yaralanma yaşandı ve bu sebeple yılda 18 bin 970 işçinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Ücretsiz adam, analog, aşındırmak içeren Ücretsiz stok fotoğraf Stok Fotoğraflar

Tekerlekli sandalyeyle geldiği hastaneden yürüyerek çıktı Tekerlekli sandalyeyle geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Rapora göre, 1,6 milyar işçi ultraviyole radyasyonuna, hava kirliliğine ve tarım sektöründe kullanılan zirai ilaçlara maruz kalıyor. Her yıl binlerce işçi, bu nedenlerden dolayı hayatını kaybediyor.

Ücretsiz şantiyedeki Kişi Stok Fotoğraflar

ILO'nun iş sağlığı ve güvenliği konusunda ekip lideri Manal Azzi, iklim değişikliğinin çalışanlar için ciddi sağlık sorunları oluşturduğunu vurgulayarak, bu konuda müdahalelerin artırılması gerektiğini belirtti. Azzi, güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamının temel bir hak olduğunu ve iklim değişikliği konusunda da bu taahhüdün yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: ANADOLU AJANSI