Havuza girmeden önce sadece 1 dakika sürecek duş almak, vücudunuzdaki mikropları önemli ölçüde azaltır. İshal hastasıysanız, yüzmeden önce en az iki hafta beklemeniz öneriliyor. Havuzlara idrarını yapmak, en büyük problemlerden biri. Sudaki kimyasallar genellikle idrardaki bakterileri öldürse de, yine de kimyasal tahriş edicilerin oluşmasına yol açar.

BEZLERİ UZAKTA DEĞİŞTİRİN

Bebekler veya küçük çocuklarla yüzüyorsanız, suyun mikroplarla kirlenmesini önlemek için bezlerini havuzdan uzakta değiştirin Artık bez takmayan çocuklar için, sık sık tuvalet molası verilmesi gerekiyor.

GÖREVLİYE HABER VERİN

Kaçınılması gereken en önemli şeylerden biri suyu yutmaktır. Ayrıca açık bir yaranız veya kesiğiniz varsa sudan uzak durun. Eğer girerseniz, yarayı tamamen örtmek için su geçirmez bir bandaj kullanmanız öneriliyor. Suda dışkı görürseniz hemen görevliye haber verin.

KULAK TIKACI VE BONE

Solunum sıkıntısı, cilt veya göz tahrişi durumlarında da bir yetkiliyle konuşmanız gerekiyor. Yüzmeyi bitirdiğinizde, her iki kulağınızı da iyice kurulayın. Bir havlu kullanabilirsiniz, ancak aynı zamanda kulak memesini farklı yönlere çekerek kaçan suyu boşaltabilirsiniz. Havuz suyunun kulağa girmesini önlemek için kulak tıkacı veya bone kullanmak da iyi alternatifler.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ