Şamil K., olayı görüntüleyen Aydemir'in arkadaşı Çağla Karataş'a (32) da yumrukla saldırdı. Yüzüne darbe alan Karataş, güvenlik görevlileri tarafından kovalandı ve sonrasında ters kelepçe takılarak bir odaya kapatıldı. Bu şiddet olayı güvenlik kameralarına da yansıdı. Tepki çeken hadise, geçtiğimiz Salı günü saat 19.30 sularında Beyoğlu'ndaki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Bilgilere göre, akşam saatlerinde epilepsi atağı geçiren 37 yaşındaki Çiğdem Aydemir, arkadaşı 32 yaşındaki Çağla Karataş ile birlikte acil servise başvurdu.

757fce63-7d99-4a2a-9d1e-24af1474d071

DOKTOR, KADININ GÖZÜNE YUMRUK ATTI

Genç kadınlar, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra muayene ve tedavi için sarı bölüme yönlendirildi. Buraya gelen kadınlar arasında epilepsi nöbeti geçiren Çiğdem Aydemir de vardı. İddiaya göre, nöbet geçirmiş olmasına rağmen doktor Şamil K., Aydemir'e "şu an işlerim var" dedi, başka bir hastası olmamasına rağmen. Bu duruma itiraz eden Çağla Karataş, Aydemir'in ayakta duramayacak kadar kötü olduğunu belirtti. O sırada doktor Şamil K. ile Aydemir arasında bir tartışma başladı. Tartışma sırasında durumunu anlatan Aydemir'e doktor Şamil K., "sana bakmıyorum" şeklinde yanıt verdi. Bu sırada görüntü çektiğini fark eden doktor Şamil K., Çağla Karataş'a yumrukla saldırdı. Bu tartışma ve saldırı anı güvenlik kameralarına anlık olarak yansıdı.

a181c75f-4b7b-4fc5-8917-fd72df87091d

KADINLARI KELEPÇELEYİP ODAYA KAPATTILAR

Olayın ardından hastane dışına çıkmak isteyen Karataş, güvenlik görevlileri tarafından kovalandı ve bu sırada arbede yaşandı. Orantısız güç kullanan güvenlik görevlileri, genç kadını ters kelepçe takarak polis noktasındaki bir odaya kapattılar. Epilepsi nöbeti geçiren Çiğdem Aydemir de hastanenin dışına çıkartılarak önden kelepçelendi. Bu sırada iddiaya göre, onlarca güvenlik görevlisi ve saldırgan doktor Şamil K., kadınlara küfürler ve hakaretlerde bulundu. Olaya müdahale etmek isteyen vatandaşlara da güvenlik görevlilerinin izin vermediği iddia edildi.

c5db8d78-aa43-4e3c-a435-cf2caa12a962

BİRBİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Olayın hemen ardından beyaz kod ihbarı yapıldı ve olay yerine polis ekipleri yönlendirildi. Polis ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı ve doktor ile iki kadını gözaltına aldı. Hastanede darp raporu alınan taraflar, daha sonra emniyete götürüldü. Emniyette ifadeleri alınan iki kadına "tehdit ve hakaret" suçlamasıyla, doktora ise "kasten yaralama" suçlamasıyla adli işlem başlatıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından taraflar savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

06351152-61a4-41a4-93c3-9f32e9d83871

Ayrıca, saldırıya uğrayan ve ters kelepçelenerek darp edilen iki kadın, yaşananları anlattı. Polis, olayla ilgili çalışmalarına devam ediyor.

mynet

Editör: Funda Işık