egegundem.com.tr sitesinde patates kabuğuyla ilgili faydalı bilgilere yer verildi. Her sofrada patates kendine yer bulur. Diyet yapanlardan fast fooda ilgi duyanlara kadar herkes patatesi severek tüketir. Özellikle çocuklar patates kızartmasına bayılır. Peki siz de patatesleri soyduktan sonra kabuklarını çöpe atanlardan mısınız? Öyleyse bu içeriğimiz ve tariflerimiz tam size göre. Şimdi size patates kabuklarından elde edilen 8 muhteşem yiyeceği tarif edeceğiz.

Patates Kabuğu Kroketi

Patates kabukları, kroket yapmak için de harika bir malzemedir. Kabukları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kaynar suda 10-15 dakika haşlayın. Haşlanmış kabukları ezin ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz, tuz ve baharatlar ekleyin. Karışımı kroket şekline getirip kızgın yağda kızartın.

Patates Kabuğu Cipsi

Patates kabuklarını temizleyip kuruladıktan sonra ince dilimler halinde kesin. Ardından zeytinyağı, tuz, baharatlar gibi istediğiniz malzemelerle tatlandırıp fırınlayarak veya kızartarak cips gibi lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.

Patates Kabuğu Çıtırları

Patates kabuklarını fırınlayarak veya kızartarak çıtır çıtır bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Üzerine baharatlar veya parmesan gibi peynirler serperek tatlandırabilirsiniz.

Patates Kabuğu Nachos

Patates kabuklarını üçgen şeklinde kesip fırınlayarak veya kızartarak nachos yapabilirsiniz. Üzerine rendelenmiş peynir, salsa sos, guacamole gibi malzemeler ekleyerek lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.

Patates Kabuğu Pizza Kenarı

Patates kabuklarını pizza kenarı olarak kullanabilirsiniz. Fırınlayıp üzerine baharatlar ve peynir serperek pizza kenarlarını lezzetlendirebilirsiniz.

Patates Kabuğu Çorbası

Patates kabuklarını kaynar su veya sebze suyu içinde haşlayarak ve ardından blenderdan geçirerek patates kabuğu çorbası yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak soğan, sarımsak, krema gibi malzemelerle tatlandırabilirsiniz.

Patates Kabuğu Garnitürü

Fırınlanmış patates kabuklarını garnitür olarak kullanabilirsiniz. Örneğin, et yemeklerinin yanında veya salataların üstünde çıtır bir dokunuş sağlar.

Patates Kabuğu Doldurma

Patates kabuklarını fırınlayıp içlerini oyarak doldurabilirsiniz. İçine peynir, sebzeler, sosis gibi malzemeler ekleyerek lezzetli doldurmalar elde edebilirsiniz.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

·         5 adet orta boy patates

·         1 yemek kaşığı un

·         1 çay kaşığı tuz

·         1/2 çay kaşığı karbonat

·         1/4 su bardağı mısır nişastası

·         1 litre ayçiçek yağı

Yapılışı:

1.    Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun.

2.    Patatesleri istediğiniz şekilde doğrayın.

3.    Patatesleri bir kaba koyup üzerine soğuk su ekleyin ve 1 saat bekletin.

4.    1 saat sonra patatesleri süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.

5.    Bir kasede un, tuz, karbonat ve mısır nişastasını karıştırın.

6.    Patatesleri hazırladığınız karışıma bulayın.

7.    Derin bir tencereye ayçiçek yağını alın ve kızdırın.

8.    Kızgın yağa patatesleri ekleyin ve orta ateşte kızartın.

9.    Patatesler altın sarısı renk alınca ocaktan alın ve kağıt havlu ile fazla yağını alın.

10. Çıtır çıtır patates kızartmanız hazır. Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

·         Patateslerin kızartmadan önce 1 saat suda bekletilmesi, nişastalarını bırakmasına ve daha çıtır olmasını sağlar.

·         Patatesleri kızartırken yağın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Yağ çok sıcak olursa patatesler dışarıdan yanabilir, içeriden ise çiğ kalabilir.

·         Patatesleri kızartırken orta ateşte kızartın. Yüksek ateşte kızartırsanız patatesler dışarıdan yanabilir, içeriden ise çiğ kalabilir.

·         Patatesleri kızarttıktan sonra kağıt havlu ile fazla yağını almak, daha hafif ve lezzetli olmasını sağlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ