Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında soruları yanıtladı. İsrail-Filistin çatışmasında 22 ABD'linin hayatını kaybettiğini belirten Kirby, 17 ABD'linin de kayıp olduğunu kaydetti. Kirby, bu sayıların artmaya devam edebileceği ihtimaline işaret etti. Kirby, şu anda rehinelerin kurtarılmasına yönelik herhangi bir operasyonel karar almadıklarını söyledi.

Hamas'tan rehine videosu! Anne çocuğuna öyle bir sarıldı ki! Hamas'tan rehine videosu! Anne çocuğuna öyle bir sarıldı ki!

Gazze'deki siviller için güvenli geçiş koridoru açılması hususunda İsrail ve Mısır'la aktif olarak görüştüklerini belirten Kirby, "Hamas'ın yaptıklarından siviller sorumlu değil. Onlar yanlış bir şey yapmadılar." şeklinde konuştu.

Kirby, "Gazze'de yaşayan Filistinliler için insani yardımın önemli olduğuna inanıyoruz." diyerek, Filistinlilerin insani yardıma erişimleri için seçenekleri araştırmaya devam edecekleri mesajını verdi.

Çatışmalarda hiçbir sivilin ölmemesi gerektiğini vurgulayan Kirby, diğer yandan devam eden bir "savaşta" daha fazla sivil ölümü olmayacağına dair söz verilemeyeceği yorumunu yaptı. Kirby, "Keşke size bunun böyle olmayacağına dair söz verebilseydim. Ama yapamam." dedi.

Gazze karanlıkta, İsrail ordusu sınırda! Gazze karanlıkta, İsrail ordusu sınırda!

Kirby, özellikle Gazze'deki Filistin halkına insani yardım konusunda en fazla katkı sunanın ABD olduğunu söyleyerek, "Bu yardımın devam ettiğini görmek istiyoruz. Su, tıbbi malzeme, ilaç, önemli olduğunu bildiğimiz tüm insani yardımlar. Çünkü bu insanlar da kurban. Hamas'tan bunu yapmalarını isteyen onlar değildi." değerlendirmesinde bulundu.

Emeklilik hakkında her şey! Erdoğan açıkladı Emeklilik hakkında her şey! Erdoğan açıkladı

Guterres: Hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmeli

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres Lübnan'ın güneyinden İsrail’e yönelik saldırılardan endişe duyduğunu aktaran , “Tüm taraflara ve bu taraflar üzerinde nüfuz sahibi olanlara, olayın daha fazla tırmanması ve yayılmasından kaçınmaları yönünde çağrıda bulunuyorum” dedi.

“Uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmeli”
Gazze'de tutulan tüm İsrailli rehinelerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan Guterres, “Sivillerin her zaman korunması gerekiyor. Uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmeli ve desteklenmelidir. Şu anda yaklaşık 220 bin Filistinli Gazze'deki 92 UNRWA tesisinde barınıyor. BM tesisleri ve tüm hastaneler, okullar ve klinikler asla hedef alınmamalıdır” dedi.

Afganistan cehennemi yaşıyor, ölü sayısı artıyor Afganistan cehennemi yaşıyor, ölü sayısı artıyor


“Hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmeli”
BM personelinin Gazze halkını desteklemek için 24 saat çalıştığını ifade eden Guterres, “Yakıt, yiyecek ve su da dahil olmak üzere hayat kurtaran, hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmeli. Artık hızlı ve engelsiz insani erişime ihtiyacımız var. Mısır'a, Refah geçiş noktası yoluyla insani erişimin kolaylaştırılması ve El Arish Havaalanı’nın kritik yardıma hazır hale getirilmesi yönündeki yapıcı girişiminden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Kaybedecek vakit yok. Her an önemli” dedi.

Kaynak: İHA