Bahçelievler'de günlük kiralık dairede işlenen ve Murat Arpapay'ın öldürülmesiyle sonuçlanan dehşet verici olayın detayları ortaya çıktı. Olayda adı geçen 5 sanık hakkında toplam 36 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Murat Arpapay'ın Elleri Bağlanmış ve Darp Edilmiş Halde Bulundu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 27 Temmuz 2023'te Bahçelievler'de meydana gelen olayda, merdiven boşluğunda ölü bulunan şahsın Murat Arpapay olduğu tespit edildi. Yapılan otopsi sonucunda Arpapay'ın ellerinin bileklerinden bağlanmış ve kafa ile sırt kısmında darp izlerinin bulunduğu belirlendi. Güvenlik kamerası görüntülerinde Arpapay'ın bir kadınla binaya girdiği, daha sonra üç şüpheli şahsın binaya giriş yaptığı tespit edildi.

Olayın Tanığı Muhterem Perçikli'nin İfadesi Kan Dondurdu

Sanık Muhterem Perçikli, ifadesinde Arpapay'ı tanımadığını ve Serpil Demir aracılığıyla Azad, Fatih ve Doğan isimli şahıslarla tanıştığını belirtti. Perçikli'nin ifadesine göre, Azad, Murat ile internet üzerinden tanıştığını ve Murat'ı kadın olarak tanıttığını söyledi. Olay günü Serpil ve Azad'ın kiraladığı daireye gittiklerinde Murat aparta geldi ve Doğan, bir beze döktüğü eterle Murat'ın ağzını kapattı. Murat direndiği için Fatih ve Doğan tarafından darp edilip, elleri arkadan plastik kelepçeyle bağlandı. Fatih'in elinde şırınga gördüğünü belirten Perçikli, korkarak diğer odaya geçtiklerini ve döndüklerinde Murat'ın hareketsiz yattığını gördüğünü anlattı.

Firari Sanıklar ve Kaçış Planı

İddianamede şüpheli Fatih Erginoğlu ve Doğan Sarıyıldız'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giriş yaptıkları, Azad lakaplı Ersen Başak'ın ise Gürcistan'a kaçtığı belirtildi. Tüm sanıkların, Azad'ın talimatıyla maktulü zorla etkisiz hale getirip evini soymak amacıyla hareket ettikleri ifade edildi.

Ağır Hapis Cezası Talebi

Hazırlanan iddianame kapsamında Doğan Sarıyıldız, Ersen Başak, Fatih Erginoğlu, Muhterem Perçikli ve Serpil Demir'in 'birden fazla kişi ile konutta yağmaya teşebbüs' suçundan 2 yıl 6 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisle, 'olası kastla öldürme' suçundan ise 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Sosyal Medyada Paylaşılan Video

Cinayetten birkaç gün sonra Muhterem Perçikli'nin sosyal medya hesabında paylaştığı video da ortaya çıktı. Perçikli, videoda "Ben de istemezdim bu kadar kötü olmayı. Ama insan kırıldığı zaman kaybedecek bir şeyi kalmıyor ve kaybedecek bir şeyi olmayan kadın her şeyi yapabilir" açıklamasında bulundu.

Aile Avukatlarının Değerlendirmesi

Maktulün avukatlarından Burak Mert Aktaş ve Can Akşahin, olayın planlı ve işkence çektirerek kasten öldürme eylemi olduğunu belirtti. Firari sanıkların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan avukatlar, sanıkların kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmaları için çaba göstereceklerini ifade etti.

Mahkeme Süreci Başlıyor

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianame kapsamında sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. Mahkemenin vereceği karar, cinayetin planlayıcıları ve uygulayıcılarının adalete hesap vermesi açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA