EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek ilk16’ya yükselen A Milli Takım'da, zaferden çok zaferi getiren golleri atan Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt sevinci hala konuşulmaya devam ediyor. 

Birçok isim kararı eleştirip UEFA’yı kınarken, gazeteci İrfan Değirmenci Youtube programında yeşil sahalara siyasetin taşındığını söyledi. Merih Demiral'ın bozkurt sevincini eleştiren Değirmenci, “Siyaset yeşil sahanın tam ortasındaydı. Merih Demiral Bozkurt işareti yaparak tribünlere selam gönderdi. Aslında bu selam MHP Genel Merkezi’ne gönderildi. Zira Türklüğün, Türkiye’nin selamı değil, siyasi hareketin sembolü.” ifadelerini kullandı.

Irfan Degirmenci P V S F Cover

“Bu hareketi görünce MHP akıllara geliyor” diyen gazeteci, “Bu işaret Türkiye’de Milliyetçiliği de temsil etmiyor. Milliyetçiliğin bir türünü yani ülkücü milliyetçiliği ve tabi geçmişte yaşanan çok üzücü olayları da hatırlatıyor.” şeklinde konuştu ve “MHP’ye, onun sembolize ettiği şeylere en ufak bir yakınlık beslemeyen ama Milli Takım’ın başarısıyla gurur duyanlar ne olacak Sevgili Merih?” diye sordu. 

Merih Demiralin Cezasi Belli Oldu 17201196813828

Değirmenci, sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu’nun bir ucra köşesinde Bozkurt hareketini gördüğü zaman, 90’lı yılların karanlığı aklına gelen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu maçtaki başarımıza sevinmesin mi? Sana tavsiye de bulunayım Sevgili Merih, bu yolun seni götüreceği yer en fazla Saffet Sancaklı’nın yanı olur. MHP’de siyaset yapan, Devlet Bahçeli ile arası bozulunca hadi git denilen, sonra arası düzelince tekrar çağrılan futbolcu Saffet Sancaklı gibi bir kariyer olabilir.”

Kaynak: DEMET SAROVA