Türkiye’de afet yönetimi alanında bir ilk olan NADMEX - Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi, TG Expo kuruluşlarından Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle gerçekleştirildi. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, kamu ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları büyük ilgi gösterdi.

GENİŞ KATILIM VE DESTEKLEYICI PROJELER

Açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Lütfiye Durak Ata ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanı Selçuk Tütüncü gibi önemli isimler katıldı. 

AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Fuarın açılışında konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, afetlerin yalnızca fiziki yıkımlara yol açmadığını, aynı zamanda toplumsal ve ekonomik dengeleri sarstığını belirtti. Sülün, “Afetlere müdahale kadar önceden alınacak tedbirlerin önemi büyük. Bu fuar ve zirve, güçlü bir hazırlık ve risk yönetim stratejisinin önemini gözler önüne seriyor” dedi.

Konuşmasında AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, TÜBİTAK ile iş birliği yaparak Ulusal Deprem Araştırma Programı kapsamında 232 proje önerisi aldıklarını, bu projelerin dörtte birinin destekleneceğini müjdeledi.

TATBİKATLAR VE BİLGİLENDİRICI OTURUMLAR

Zirve boyunca dünya çapında uzmanlar afet yönetimi ve risk azaltma konularında bilgi paylaşımında bulundu. Akademik, kamu ve özel sektör temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarından uzman konuşmacılar, afetler karşısında alınması gereken önlemler konusunda önemli görüşler sundu. İtfaiye, emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği tatbikatlar ise ziyaretçilere açık ve ücretsiz olarak verildi.

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU