Doktor Naheed Ali, İngiltere'deki GB News'e açıklamalarda bulundu. Ali, "Güne sabah 6'da başlamak ve aktiviteyi akşam 22.00'de bitirmek vücudun doğal ritmine uygundur. Bu yaklaşımı yemek zamanlamasına, özellikle de kahvaltı ve akşam yemeğine dahil etmek, vücudun göbek yağını yakma yeteneğini daha da artırabilir. Kahvaltı ideal olarak uyandıktan sonraki bir saat içinde, yani sabah 7 civarında tüketilmeli. Böylece metabolizma hızlı bir şekilde başlatılabilir" açıklamasında bulundu.
AKŞAM 19.00 CİVARINDA
Doktor Ali, "Öte yandan, uyku sırasında metabolizma hızı düştüğü için vücudun yemeği sindirmesine yeterli zaman bırakılmalı. Bu sebeple akşam yemeği yatmadan en az 2-3 saat önce akşam 7 civarında tüketilmelidir" dedi. Bir çalışma , vücudun en az kaloriyi gecenin geç saatlerinde, en fazla kaloriyi ise öğleden sonra ve akşam saatlerinde yaktığını buldu. 2019'daki araştırmalar günde 2 ila 3 öğün yemeyi önerdi. Yemek yemeyi belirli zamanlarla sınırlamanın, karnın derinliklerinde depolanan yağları azalttığı belgelenmişti.