ABD'de doğup büyüyen 28 yaşındaki Gigi Hadid, Filistinli iş insanı Muhammed Hadid'in kızı olarak İsrail ile Hamas arasındaki çatışma hakkında sessizliğini bozdu ve Instagram üzerinden duygularını paylaştı. Hadid, "Düşüncelerim, bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğunluğunu çocukların oluşturduğu masum canlarla birlikte. Filistin mücadelesine ve işgal altındaki yaşama derin bir empatim var ve kalbim kırık. Bu, her gün taşıdığım bir sorumluluk. Yahudi dostlarıma da daha önce de söylediğim gibi şunu açıkça ifade etme sorumluluğunu hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var, ancak bunlar, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor" ifadelerini kullandı.



Süper model, "Hem Filistinli hem de Yahudi sevdiklerimle taziyelerimi paylaşıyorum" diyerek, "Pek çok karmaşık, kişisel ve geçerli duygu vardır, ancak her insan temel hakları, insanca muameleyi ve güvenliği hak eder; milliyeti, dini, etnik kökeni veya nerede doğduğu önemli değildir" dedi.



Hadid, mesajını şu sözlerle noktaladı: "Sözlerimin hiçbir zaman yeterli olmayacağını ve pek çok kişinin derin yaralarını iyileştirmeyeceğini biliyorum ama her zaman masum hayatların güvenliği için dua ediyorum."



Baba Muhammed Hadid, kızının mesajını kendi sosyal medya hesabında "Kızımdan tüm insanlığa..." notuyla paylaştı.

Kaynak: haber merkezi