Diyetinize mümkün olduğunca çok sayıda omega-3 yağ asidi eklemeye çalışın. Yumurta ve somon genellikle omega-3 açısından zengindir ve bu da onların ününün sebebidir. Bu yiyecekler tek başlarına yağ asidiyle patlamazlar.
BOL MİKTARDA
Bunun nedeni, hem somon hem de yumurtadaki omega-3 seviyelerinin hayvanların yediği omega açısından zengin bitkilerin miktarına dayanmasıdır. Vahşi yakalanmış somonlar, diğer yiyeceklerin yanı sıra deniz sebzelerinden oluşan diyetlerinden bol miktarda omega-3 alır.
TAKVİYE VERİLİR
Çiftliklerde yetiştirilen somonların çoğuna ise takviye verilir. Aynı şey yumurtalar için de geçerlidir. Bol miktarda keten tohumuyla beslenen tavuklar, daha yüksek oranda omega-3 içeren yumurtalar bırakır. Bu tarz ürünleri alırken etiketlerine mutlaka bakın...